Kultura i prosvjeta 12.07.2017. 15:39. Zadnja izmjena: 12.07.2017. 15:41.

Štrigova

Brojna kulturna događanja povodom 7. Umjetničke kolonije Štrigova 2017.

Proteklog vikenda zbilo se pregršt kulturnih događanja povodom 7. Umjetničke kolonije Štrigova 2017.. Ove godine poseban obol Umjetničkoj koloniji dao je Davorin Radić, član grupe "Contra". Retrospektiva njegovih djela izložena je u Muzeju Međimurja u Čakovcu, dok su sakralni motivi izloženi u Pastoralnom centru blaženog Alojzija Stepinca u Prelogu. U Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi nalaze se Radićevi radovi na papiru. U glazbenom dijelu „Umjetničke kolonije“ u crkvi Sv. Marije Magdalene nastupila su eminentna imena glazbenog svijeta.

U petak su „Zagrebački solisti“ svoju publiku očarali djelima Mozarta, Čajkovskog, Bartóka. A u nedjelju je vokalni ansambl „Antiphonus“ oduševio sve posjetitelje svojim koncertnim repertoarom koji je obuhvatio djela Vranjina, Monteverdija i drugih. Svečanost zatvaranja „Umjetničke kolonije“ svojim nastupom obogatile su TS „Cure uz centra“ sa svojim gostima Ivanom Gazibarom i Miroslavom Navračićem.

Ovim događanjima službeno su započele 30. "Štrigovske noći 2017.", a ovog vikenda opet svratite u Štrigovu: U petak, 14. srpnja, na proslavu 10. godišnjice caffe bara "Kult", a u subotu, 15. srpnja, uživajte u "Štrigovskoj ljetnoj večeri" uz KUD Sv. Jeronima i goste.