Kultura i prosvjeta 22.12.2015. 14:36. Zadnja izmjena: 20.04.2016. 10:13.

Donji Kraljevec

Godinu ispratili s “Večeri kulture”

Kulturni djelatnici iz mjesta Općine Donji Kraljevec godinu na izmaku ispratili su s “Večeri kulture”, održanom u petak, 18.prosinca. Okupljanje i druženje, s ciljem uzajamnog upoznavanja i predstavljanja na ne sasvim uobičajen način pripremili su Odbor za kulturu i Socijalno vijeće Općine.

KUD Općine Donji Kraljevec prikazao je narodni običaj svatovske jabuke na temelju prikaza koji je dala Magdalena Siladi, čuvarica tradicije, članica aktiva žena “Vredne roke” iz Donjeg Kraljevca. Nastupili su i drugi članovi KUD-a, zatim Udruga “Pjesma” i djeca polaznici Područnog odjeljenja Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” iz Čakovca.

Predstavila se i Vesna Siladi, profesorica Područnog odjeljenja, koju je profesionalni put profesorice glazbe odveo iz rodnog Donjeg Kraljevca pa je u njega vratio. Svoju je poeziju čitala Štefanija Sabol, pjesnikinja iz Palinovca, a u tome joj pomogla i unuka Saša.

Izloživši nekoliko svojih radova predstavio se i Miljenko Kranjčec, likovni stvaralac, umjetnički drvorezbar iz Hodošana. Ovogodišnja večer bila je drugo takvo okupljanje, organizatori nastoje da preraste u tradiciju.