Kultura i prosvjeta 22.12.2015. 13:15. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Učenici vratili zaboravljena vremena

Izložba fotografija Međimurje negda i denes

Drugu godinu zaredom učenici smjera „medijski tehničar“ Graditeljske škole Čakovec, u ponedjeljak, 21. prosinca priredili su izložbu fotografija pod nazivom „Međimurje negda i denes“. Ovogodišnji su autori bili učenici trećeg razreda - Nina Drk, Denis Hižman, Kristina Jagec, Martina Krnjak, Anja Kušar, Paula Pintarić, Lucija Šafarić, Lana Tisaj i Ivor Trojnar.

Pod vodstvom svog mentora Krunoslava Bedija u sklopu izbornog predmeta „Kreativna fotografija“ oni su sami u svojim sredinama prikupljali fotografije stare i do 50 godina različite tematike, snimali nove, pripremili pozivnice i plakate, odnosno osmislili i realizirali čitavu izložbu.

Neke vrijednosti se mjenjaju, druge su postojane


- Naš zajednički rad se isplatio. Htjeli smo prikazati kontrast - naš kraj, ljude, običaje, odnosno život kakav je bio nekad i kakav je on danas. Život koji se svakodnevno mijenja . Razvija se tehnologija, mijenja se moda, frizure, djeca se više ne igraju vani s prijateljima, zaokupljeni smo virtualnim svijetom i zaboravljamo prošlost. Na kraju teško je reći jesu li ljudi nekad bili skromniji i sretniji. Neke vrijednosti se mijenjaju, druge su postojane, kazala je u prigodnom obraćanju učenica Lucija Šafarić. U popratnom programu otvorenja izložbe nastupili su Tamburaški sastav „Frikovi“ i školski DJ-eviMyrak i Matex.