Kultura i prosvjeta 08.09.2016. 08:18. Zadnja izmjena: 08.09.2016. 08:37.

Posljednji pozdrav

Kotoriba se oprostila od Bernarde Habuš, žene koja je bila svestrani borac za kulturu

Kotoripčanka Bernarda Habuš, inače izuzetno aktivna u društvenom životu svoga sela, preminula je u petak, 2. rujna u obiteljskom domu nakon teške i neizlječive bolesti s kojom se stoički borila uz pomoć svojih najbližih, supruga Zvonimira te sinova Vedrana i Marka.

Imala je svega 56 godina, a aktivna u životu Kotoribe postala je početkom osamdesetih kad je doselila iz podravskog Malog Bukovca postavši kotoripska snaha. Prva stepenica društvenog rada postao joj je lokalni KUD u kojem je plesala, pjevala, glumila, vodila administrativne poslove... Uz društvo je ostala i nakon što je završila u invalidskim kolicima.

Bernarda Habuš

Ući će u povijest mjesta kao osnivačica tamošnje turističke zajednice te manifestacije Dani šibe i ribe. Pisala je za mjesno informativno glasilo Kotoripski vjesnik, a u mirovinu otišla 2010. godine kao ravnateljica knjižnice i čitaonice.

Za svoj rad i trud nagrađena je najvišim općinskim priznanjem - Plaketom Kotoribe, a Hrvatski sabor kulture nagradio ju je Zlatnom diplomom povodom četrdesete obljetnice KUD-a Kotoriba.

Bernarda Habuš primila je i Zlatnu diplomu Hrvatskog sabora kulture