Kultura i prosvjeta 29.01.2016. 13:55. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Maškare

Mažoretkinje iz Nedelišća kao mišice i vražice na karnevalu u Opatiji

Mažoretkinje iz Nedelišća su u nedjelju 24. siječnja sudjelovale na 20. dječjem karnevalskom korzu u Opatiji, zajedno s još 26 grupa iz Hrvatske i Slovenije. Opatijom su prodefilirale u tradicionalnim kostimima vražica te po prvi put mišica. Svoj defile završile su na kupalištu Slatina, gdje su se nastavili zabavljati uz dječje pjesme i nastup Jacquesa Houdeka. Mažoretkinje Nedelišća u Opatiji su nastupile po četvrti put te se spremaju za Fašnik u Nedelišću, koji je zakazan za subotu 6. veljače. Upravo će vražice i mišice predvoditi fašničku povorku u Nedelišću.

- Povorka se već tradicionalno formira na Trgu Republike kod Osnovne škole u Nedelišću od 14,30 sati i kreće put MESAP-a u 15,00 sati, prolazeći najfrekventnijim ulicama kako bi svi zainteresirani prolaznici mogli uživati u šarenilu Fašnika u Nedelišću. Nakon čitanja optužnice, osude i spaljivanja fašnika, zabava pod maskama će se za sve sudionike nastaviti u sajamskoj dvorani MESAP-a.

Dobrodošle su sve maskirane grupe, od onih najmlađih „maškora“ pa do pravih karnevalskih grupa i tradicijskih maski - kažu organizatori, Turistička zajednica Općine Nedelišće.

Povorka maškora