Kultura i prosvjeta 10.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Međimurske udruge dobile novac za razvoj civilnog društva

Krajem godine u prostorijama Vlade Republike Hrvatske, održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja HR.5.2.04. „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ te „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“. Među odabranima su i udruge s područja Međimurske županije: Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, Udruga tjelesnih invalida Međimurja i MURID - Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu.

 

Društvo distrofičara će projektom Suradnjom do novih mogućnsoti s partnerima pokušati unaprijediti socijalne usluge te povećati broj korisnika za što na raspolagnju imaju 735.000 kuna.  Udruzi MURID odobren je projekt pod nazivom AGENTI – 007 u iznosu od 737.000 kuna. Projektom se žele ojačati kapaciteti Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu i dviju partnerskih udruga Udruge slijepih Međimurske županije i Prvi znak. Udruzi tjelesnih invalida Međimurja Čakovec odobreno je 199.884 kn za projekt Brzi start. Partneri su im Udruga za pomoć djeci i mladeži Osmijeh i Međimurska županija, a među ostalim ciljevima projekta je i inicijativa za zapošljavanjem mladih osoba s invaliditetom i mladih s problemima u ponašanju. 

 

Ugovore su u Zagrebu potpisali predsjednici međimurskih udruga Miljenka Radović iz Društva distrofičara, Silvija Pucko (MURID) te Branko Baksa (Udruga tjelesnih invalida Međimurja).

Izvor: 3115