Kultura i prosvjeta 27.02.2017. 10:31. Zadnja izmjena: 27.02.2017. 10:33.

Prelog

Na večeri pjesme i poezije ljubav se širila gradom

Prigodnim programom, u organizaciji Književnog kruga Prelog i Knjižnice i čitaonioce Grada Preloga, u Muzeju Muzeju Croata Insulanus Grada Preloga, održana je večer pjesme i poezije u Prelogu. Tako je i Prelog, po treći put za redom obilježio Valentinovo.  Ovogodišnja priredba bila je posvećena temi fatalnih ljubavi, ljubavi koja boli i ubija. Takvih je ljubavi, kako su u uvodu rekle voditeljice Maja Lesinger i Marija Vuk, bilo mnogo kroz povijest, a zabilježene su u brojnim romanima i filmovima. Brojna publika mogla je uživati u recitacijama i ljubavnim pjesmama učenika OŠ Prelog Eve Bogomolec, Helene Petković i Erin Ivančok, OŠ Draškovec, Isabell Repalust i Filipa Vadasa te Srednje škole Prelog ispred koje su nastupili Edo Milinović, Nika Sraka, Petra Međimurec i Adriana Kolarek.

Književni klub Prelog predstavili su Marija Bermanec, Veronika Zrna, Štefanija Sabol, Biserka Vuković i Stjepan Graš, dok su za pjesmu i svirku bili zaduženi Jasminka i Josipa Pervan, te Sara Pevec, Zoran Lisjak i Augustin Lacković. Marija Vuk izradila je prigodne poklone, a domaće kolače ftičeke i perece ispekle su Veronika Zrna i Štefanija Sabol.

Svoju najdražu ljubavnu pjesmu, Noćas sam te nazvao da ti kažem da te volim, (autor Zlatko Martinec-Zambo), pred publikom je nadahnuto recitirao i preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek.