Kultura i prosvjeta 02.12.2018. 08:43. Zadnja izmjena: 02.12.2018. 08:43.

Zagreb

Nagrađeni međimurski inovatori

Na 43. hrvatskom salonu inovacija INOVA - Budi uzor održane u Zagrebu predstavljeno je čak 640 izložaka inovatora iz 26 zemalja svijeta.

Međimurski inovatori, okupljeni u Udruzi inovatora Međimurja INOMA, ponovo su se istaknuli s kvalitetom izložaka, te osvojili najviša priznanja.

  • Zlatno odličje osvojila je inovatorica Nada Šipoš iz Čakovca za svoju inovativnu papuču – čarapu i k tome i posebnu nagradu za najinovativniji proizvod u području svakodnevnih životnih potreba. Zlatno su odličje dobili i otac i kćer, Melani i Željko Petković iz Preloga za inovaciju samoutovarni kontejner za papir.
  • Srebrna odličja za inovacije dobili su Mihael Kiš iz Hodošana za glazbene pastele i špahtlu s otvorom, Karmena Šipek iz Strahoninca za poklon torbu, te Darko Dobošić iz Čakovca za višenamjenski uređaj za mobitel na solarni pogon.
  • Brončano odličje dobio je inovator umjetnik Željko Petković iz Preloga za tehniku lijevane slike od bakra i metalnih boja, a Dejan Levačić iz Čakovca za inovaciju mirisne zidne boje.