Kultura i prosvjeta 22.04.2020. 13:29. Zadnja izmjena: 22.04.2020. 13:35.

Volimo čitati

Noć knjige 2020. u Prelogu: Harry Potter u online okruženju

- U Noći knjige 2020. (23.4.) želimo vas potaknuti da istražite koje su knjige osobito zaslužne za pozitivne promjene u svijetu kakav poznajemo. Čime su nas te knjige inspirirale i na što su nas potaknule? Na koji su način utjecale na čovjeka i kako su mijenjale njegov život, navike i vrijednosti? Koje nas knjige i danas nadahnjuju na promjene, unatoč svojoj starosti? I konačno, kakve bi knjige valjalo pisati za svijet u kojem želimo živjeti?, poručuju iz knjižnice u Prelogu.

Posvećujući ovogodišnju manifestaciju moći i utjecaju koji knjizi neosporno pripadaju, organizatori Noći knjige poručuju: Knjige mijenjaju svijet. Svi koji čitaju, to znaju.

Za nas u Knjižnici i čitaonici Prelog BAJKE su te koje odolijevaju zubu vremena, trendovima i društvenim porecima. Skromne priče čija je prvotna uloga bila ona edukacijska - već stoljećima odgajaju djecu, i uče ih temeljnim ljudskim vrednotama i vrlinama. Bajke nadahnjuju ljude da budu bolji, mlade da vrednuju sve što je dobro i da vjeruju da dobro pobjeđuje zlo. I unatoč tome što smo ih čuli nekoliko desetaka puta, uvijek nas bezvremenskom čarolijom uvlače u svoju priču i koliko god da smo njihovih verzija čuli i vidjeli - nikada nam nije dosta. Ove godine ćemo sve svoje aktivnosti posvetiti modernijoj bajci koja je prigodna za odrasle i djecu te čini srž obiteljskog čitanja i njegovanja ljubavi prema knjizi. Ove godine Noć knjige u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga posvećujemo čarobnjačkom svijetu Harry Pottera u ONLINE OKRUŽENJU.

POVEZNICE NA ONLINE PROGRAME KIČ PRELOG MOŽETE PRONAĆI NA DAN MANIFESTACIJE NA:

Službenim web stranicama Knjižnice i čitaonice Grada Preloga

Facebook stranici KIČ Prelog

Facebook grupi KIČ Prelog

PROGRAM MANIFESTACIJE

  • ZABRANJENI ODJEL KNJIŽNICE I ČITAONICE GRADA PRELOGA

HP ESCAPE ROOM

Online Escape Room s tematikom Harry Pottera izrađena u suradnji s Peters Township Public Library

TROMAGIJSKI KVIZ

Online kviz s tematikom Harry Pottera 

Tromagijski kviz i Escape Room iskustvo će biti dostupni online na gore priloženim poveznicama na dan održavanja manifestacije u četvrtak 23.04.2020. od 00:00 - 23:59.

FOTO TURNIR

Foto natječaj s temom Harry Pottera - sudionici šalju fotografije na email adresu knjižnice [email protected] s naslovom HP - natječaj i svojim podacima.

Motiv je svijet Harry Pottera ali i čitanje. Sudionici prezentiraju najdraži naslov iz HP serijala na način da knjigu ukrase i postave na stol te fotografiraju završnu ideju. Fotografije će biti izložene u virtualnoj izložbi u Facebook grupi KIČ Prelog. Fotografiju s najviše lajkova nagrađujemo prigodnom nagradom.

Nagradni foto natječaj traje od subote 18.04. do srijede 22.04.2020. a pobjednika proglašavamo u četvrtak 23.04.2020. u podne.

UPOZNAMO SVIJET HARRY POTTERA

HP PRIČAONICA - NA ENGLESKOM

  • Čitanje bajki barda Beedla na engleskom jeziku

The Fountain of Fair Fortune

The Warlock's Hairy Hart

The Tale of Three Brothers

HP VIRTUALNA IZLOŽBA

Virtualna izložba s tematikom Harry Pottera postavljena u British Library u Londonu


  • DOBRODOŠLI U HOGWARTS!

OLIVANDEROVA RADIONICA ČAROBNIH ŠTAPIĆA

HP GENERATOR IMENA

RAZREDBENI KLOBUK

NASTAVA IZ HOGWARTSA

Č.A.S. KVIZNI ISPIT

Vrlo dugi HP kviz na engleskom jeziku

  • HP IGRE

MINECRAFT

WIZARDS UNITE

  • ČAROLIJE ZA KUĆNU UPOTREBU

ČAROBNE AKTIVNOSTI ZA PO DOMA

HP PARTY IDEJE

  • HP NA POSLU

HP POZADINE ZA VIDEOPOZIVE