Kultura i prosvjeta 15.12.2018. 08:52. Zadnja izmjena: 15.12.2018. 08:53.

Promocija

Novih 158 prvostupnika i specijalista Međimurskog veleučilišta

U petak, 14. prosinca 2018. u ispunjenoj dvorani Centra za kulturu Čakovec održana je 9. Svečana promocija stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i Održivog razvoja te 6. promocija stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Diplomu je primilo 158 prvostupnika i specijalista. Prije uručenja diploma, čestitke novim članovima akademske zajednice uputila je dekanica Nevenka Breslauer: „Iza nas je 10 godina djelovanja te smo od 56 studenata na jednom studijskom programu prve godine, došli do brojke od 1000 studenata i prepoznatljivosti u cijeloj Hrvatskoj. Svjesni smo brojnih izazova koji nas čekaju, ali i uvjereni da će naš rad i volja rezultirati time da studenti koji završe Međimursko veleučilište budu pokretači gospodarstva Međimurja i krajeva iz kojih dolaze .“ Dekanica se osvrnula i na mnoge aktivnosti tijekom 2018. godine, od brojnih projekata u koje je Veleučilište uključeno, ostvarenih rezultata na natjecanjima do otvaranja Studentskog doma.

Posebnost diploma koje je primilo 32 stručnih specijalista i 123 stručnih prvostupnika istaknuo je potpredsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske Damir Jugo, rekavši kako su stručni studiji ti koji pripremaju studente za tržište rada te daju znanja i vještine koje su potrebne za razvoj karijere.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je studentima te dodao da oni čine pozitivnije Međimurje: „Završavate jedno poglavlje života koje će vam ostati temelj za sve ono što nadograđujete u budućnosti. Prije svega budite ponosni na sebe i vlastiti uspjeh te budite zahvalni svojim roditeljima i najbližima, ali i profesorima koji su vam dali znanje kojim ćete koračati u budućnost.“ Prvih studentskih dana na Međimurskom veleučilištu prisjetio se Dario Struški koji se obratio prisutnima ispred svih promovenata te zahvalio roditeljima, članovima obitelji, prijateljima, djelatnicima Veleučilišta i svima koji su im pomogli da uspješno ostvare cilj.

Uz diplome, dodijeljene su i nagrade najuspješnijim studentima, a to su: Ivan Kozulić, Izabel Matoković, Mateja Gača, Marina Soldat, Dario Struški, Iva Terek, Sabina Špoljarić i Tena Kovačič. Kao vrhunska sportašica, za postignute odlične rezultate u atletici nagrađena je Ivana Zeljko.

Ženska vokalna skupina „Stridone“ upotpunila je promociju međimurskim popevkama.