Kultura i prosvjeta 09.05.2017. 00:02. Zadnja izmjena: 09.05.2017. 00:05.

Međimursko veleučiliše

Od iduće godine studij vinarstva, vinogradarstva, voćarstva i vrtlarstva

Studenti preddiplomskog stručnog studija računarstva Emil Košić, Ivica Fišter i Aleks Šopar; Lucija Ević, Marina Soldat, Romana Pomper i Mirela Repić s preddiplomskog studija menadžmenta turizma i sporta; Nelica Francki-Novak, studentica specijalističkog diplomskog stručnog studija menadžmenta turizma i sporta, te Mario Siročić, Vedran Ivanček, Bernardica Bejuk i Zorica Medved (preddiplomski studij održivog razvoja), ovogodišnji su dobitnici Dekanove nagrade Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Nagrade su im dodijeljene na svečanoj sjednici povodom devete obljetnice rada Veleučilišta u ponedjeljak, 24. travnja. Dekanica dr.sc. Nevenka Breslauer iskoristila je priliku kako bi pohvalila studente, kojih je iz godine u godinu sve više, te koji svojim rezultatima, radom i zalaganjem promoviraju Međimursko veleučilište.

Adaptacija studentskog doma s menzom i projekt Centra održivog razvoja neki su od budućih planova, a u skorije vrijeme trebao bi zaživjeti i novi studijski program.
- Nadamo se da ćemo proći sve procedure i iduće kalendarske godine upisati prvu generaciju studenata preddiplomskog studija 4V koji podrazumijeva vinarstvo, vinogradarstvo, voćarstvo i vrtlarstvo, objasnila je dekanica Međimurskog veleučilišta.