Kultura i prosvjeta 02.06.2016. 11:53. Zadnja izmjena: 02.06.2016. 11:56.

Donji Kraljevec

Predavanja i radionice uz Dane dr. Rudolfa Steinera u subotu, 4. lipnja

Ove godine Dani dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu održat će se u više termina i s nekoliko sadržaja. Već ove subote, 4. lipnja, na redu je waldorfska pedagogija u suradnji s Institutom za waldorfsku pedagogiju Zagreb, kada u posjet Centru dolaze studenti i profesori iz nekoliko zemalja. Tom prigodom održat će se predavanja za posjetitelje i studente waldorfske pedagogije, kao i radionice za djecu vrtićkog uzrasta.

U jesenskom terminu, u terminu Međunarodnog sajma voćarstva, održat će se i Sajam ekološke, biodinamičke i zdrave hrane u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede. Dani Steinera završiti održavanjem Team Building programa za djelatnike i managere tvrtki koji u svom poslu primjenjuju načela Steinerova učenja. 

Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s Institutom za waldorfsku pedagogiju Zagreb, poziva sve ove subote, 4. lipnja na predavanje, druženje i radionicu.

PROGRAM

  • 10 sati - Predavanje pod nazivom „Kako waldorfski vrtić podupire zdravlje djeteta“ predavač dr. Wolfgang Sassmannshausenn - gost predavač na mnogim sveučilištima, školama, vrtićima i drugim obrazovnim institucijama diljem svijeta
  • 11,20 sati - Pričanje bajke za djecu i odrasle
  • 12 sati sati - Radionica za djecu – oživljavanje bajke kroz oslikavanje 

Zašto je čovjek stvorio bajke?

Bajke djeci pričaju čaroliju. A odrasli iz bajki izvlače pouke. Djeca jako vole pripovijedanje i čudesno je što može učiniti jedna bajka. Bajke pripremaju za život: dobro se uvijek nagrađuje a zlo kažnjava. Ima li jasnije poruke? Kako bi djeca raširila oči od čuđenja i kako bi se bajka otopila u ustima - treba je čuti! 

Zato draga djeco i svi vi koji volite bajke, dođite u Centar dr. Rudolfa Steinera ove subote 4. lipnja i uđite s njima u svijet mašte, svijet istine. Dođite na pripovijedanje bajke, a nakon toga, bajku ćemo "oživjeti" kroz slike, poziva ravnateljica Cantra Dijana Posavec

Izvor: Dijana Posavec