Kultura i prosvjeta 18.02.2016. 08:31. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Nakon predstavljanja u Zagrebu

Promocija knjige drama Kristine Štebih Pismo z Galicije u Čakovcu u petak, 26. veljače

U petak, 26. veljače s početkom u 18 sati u zgradi Scheier će se održati promocija knjige drama Pismo z Galicije, Kristine Štebih.

O knjizi će, osim autorice, govoriti urednici Mirko Kovačević, prof. i dr. sc. Sanja Nikčević,  tajnik HSK-a Dražen Jelavić, prof; kazališni kritičar Igor Ružić, predsjednik MH u Čakovcu Ivan Pranjić, prof. i voditelj Kazališne družine Štolcer Čakovec Dejan Buvač.

Skladbu "Počnem listek pisati" pjevat će Ženska vokalna skupina Slavenski, a scene iz predstava:  Tarzan i svinja na posljednjoj večeri; O mačkama i ljudima na pasji način; A život je…; Se bu dobro, mamika; i Galicija - izvest će glumci Kazališne družine Štolcer, Čakovec.

KRISTINA ŠTEBIH autorica je zapaženih i uspješnih dramskih tekstova. Počela ih je pisati 2010. godine za novoosnovanu Kazališnu družinu ŠTOLCER, koja je uspješno postavila sedam njezinih tekstova (šest u režiji Dejana Buvača). Predstave su osvojile brojne nagrade i nominacije na međimurskom festivalu (KAM) u Prelogu, nacionalnom festivalu (FHKA), a izvođene su u Hrvatskoj i inozemstvu. U pet predstava Kristina Štebih igrala je i zapažene glumačke uloge.

Knjiga je tiskana financijskom potporom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Međimurske županije i Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.