Kultura i prosvjeta 27.01.2017. 09:57. Zadnja izmjena: 28.01.2017. 19:49.

Otvorena do 8. veljače

Retrospektiva Krešimira Novaka u Centru za kulturu Čakovec

U čakovečkom Centru za kulturu u četvrtak, 26. siječnja u 19 sati, pod nazivom Retrospektiva, otvorena je izložba slika Krešimira Novaka. Izložba donosi postav izabranih radova koji su nastajali od 1984. do 2016. godine. Likovni opus, čiji počeci sežu u 1978. godinu, a u kojem prevladavaju posebne eksperimentalne likovne tehnike i osebujan likovni izraz, Novaka čine prepoznatljivim širokoj publici. Vječnu inspiraciju čakovečki slikar umjetnik pronalazi u pop-artu, Marilyn Monroe, Andyju Warholu i Ženi.

Krešimir Novak Šiki rođen je u Nedelišću 1953. godine. Završio je Tehničko-tehnološki fakultet u Zagrebu, a umjetnošću se bavi čitavog života. Osim likovnog izražavanja, bliska mu je i književnost. Zbirke pjesama Pjesme iz konzerve te Ja sam samo mali vatrogasac tiskane su 2004., odnosno 2006. godine u nakladi Gradske biblioteke Insula.

Krešimir Novak član je Likovnog udruženja Čakovec i Likovnog udruženja Varaždin na čijim likovnim kolonijama aktivno sudjeluje. Izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama diljem Hrvatske, ali i inozemstvu. Likovno je opremio antiratnu zbirku pjesmama Alke Vuice, te je autor stihova pjesme Tu dobri su ljudi koju je uglazbio Ladislav Varga. Izložba ostaje otvorena do 8. veljače.