Kultura i prosvjeta 13.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 03.03.2016. 13:10.

SAVEZ PO PRVI PUTA ZAPOŠLJAVA POMAGAČE U NASTAVI

Iz godine u godinu raste potreba za pomagačima u nastavi. Djeca s teškoćama u razvoju trebaju pomoć, podršku i vođenje pomagača u nastavi jer ne mogu samostalno pratititi nastavu.

Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije ove godine zaposlio je 3 osobe za pomagače u nastavi za 3 učenika s teškoćama u razvoju u 3 škole. U Osnovnoj školi Goričan i Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec Savez je zaposlio pomagače preko projekta „Lakše do rezultata“ koji financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca, Mala Subotica preko mjere javnih radova „Mladi za mlade“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 

Ove godine Savez prvi put zapošljava pomagače

Zapošljavanjem pomagača u nastavi nastoji se pomoći djeci s teškoćama u razvoju u inkluziji i integraciji u redovne odgojno-obrazovne ustanove te im olakšati usvajanje nastavnog programa. Samim time se djeci korisnicima pružaju jednake mogućnosti te adekvatna metodologija za rad. Pružanjem podrške u integraciji djece s teškoćama u razvoju, pružamo podršku i inkluziju te iste djece i njihovih roditelja i obitelji u lokalnu zajednicu kao ravnopravne dionike društva. 

"Međimurska županija i Grad Čakovec ove su godine uspjele preko Europskog socijalnog fonda osigurati pomagače u nastavi za 57 djece s teškoćama u razvoju. Upoznati s činjenicom da nisu sva djeca zbrinuta što se tiče osiguravanja pomagača, aktivno su se uključili u pružanje podrške udrugama koje su prijavile projekte za osiguravanje pomagača u nastavi, kako bi zbrinuli svu potrebitu djecu na području Međimurske županije. U konačnici su pokrivena sva djeca preko mjere javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Mladi za mlade“, ističe tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije Marina Gašparić.

Izvor: 3159