Kultura i prosvjeta 04.02.2016. 14:34. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Sudjelovat će 15 osnovnih škola

U Osnovnoj školi Goričan u utorak, 9.sječnja održat će se smotra LiDraNo

U Osnovnoj školi Goričan, 9. veljače 2016. godine, održat će se međuopćinska razina smotre LiDraNo – literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola Međimurske županije. Osnovna škole Goričan na čelu s ravnateljem Zlatkom Varošancem, ove je godine prihvatila domaćinstvo te ulogu centra za provedbu međuopćinske smotre za Donje Međimurje.
Na smotri će sudjelovati 15 osnovnih škola, a u tom je centru prijavljeno 6 skupnih i 16 pojedinačnih scenskih nastupa. Okupljanje sudionika predviđeno je za 15, 30 sati u Domu kulture Goričan, a sudionici će moći razgledati izložbu literarnih i novinarskih radova pozvanih na smotru. Program počinje u 16 sati kada se škola domaćin predstavlja kratkim programom, a onda slijede dramsko-scenski nastupi. Nakon višesatne promocije dječjeg stvaralaštva priredit će se domjenak te okrugli stolovi u organizaciji škole domaćina.
Tijekom opsežnih i iscrpnih priprema, Osnovna škola Goričan imala je potporu Općine Goričan, a cjelokupnu organizaciju preuzela je predsjednica međuopćinske smotre za Donje Međimurje, učiteljica hrvatskog jezika – Snježana Granatir.