Kultura i prosvjeta 16.04.2016. 09:58. Zadnja izmjena: 16.04.2016. 10:06.

Rezultati

U Primoštenu održano 58. državno natjecanje mladih tehničara

Nakon što su po prvi put kao domaćini djelatnici Graditeljske škole Čakovec svojim zalaganjem i gostoprimstvom posebno pridonijeli uspješnoj organizaciji i provedbi vrlo zahtjevnog županijskog natjecanja mladih tehničara, a Tehničke škole Čakovec već šesti put za redom, mladi međimurski tehničari odužili su im se izvrsnim rezultatima postignutim na 58. državnom natjecanju. Natjecanje je održano u Primoštenu od 30. ožujka do 1. travnja. Državno povjerenstvo za provođenje natjecanja je tek 12. travnja objavilo konačne – službene rezultate natjecanja. Natjecalo se 256 učenika u 12 područja tehničkog stvaralaštva. Međimursku županiju je predstavljalo 14 učenika, 12 županijskih pobjednika te dvoje drugoplasiranih. 

Najbolji rezultat, prvo mjesto u području Obrada materijala i nagradni boravak na školi tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničkih aktivnosti u Kraljevici ostvarila je Nikolina Novak 7. r. iz OŠ Štrigova, mentor Kristijan Ovčarić. Drugo mjesto u području Robotsko spašavanje žrtve ostvario je Leon Vlašić 8. r. iz iste škole s mentoricom Jelenom Tuksar. 

Treće mjesto u području Graditeljstvo, osvojio je Vilim Srnec 6. r. iz OŠ Nedelišće, mentorica Smiljana Colar kao i Vito Totić 8. r. iz I. OŠ Čakovec, mentor Branko Vujnović u području Robotika. Peta mjesta osvojili su u područjima: Strojarske konstrukcije- Rebeka Telebar 7. r. iz OŠ Ivana Gorana Kovačića - Sv. Juraj na Bregu, mentorica Renata Martinec; Elektrotehnike- Karla Lovrenčić 8. r. iz OŠ Hodošan, mentor Kristijan Ovčarić i u Orijentaciji i komunikaciji- Dino Lukman 8. r. iz OŠ Štrigova, mentorica Jelena Tuksar i vanjski mentor Vladimir Vinko iz Radiokluba Međimurje. 

U području Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina Alen Jakupek Strbad 8.r. iz OŠ Draškovec ostvario je 7. mjesto, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić. Filip Trbojević 7. r. učenik I. OŠ Čakovec u području Automatika zauzeo je 11. mjesto, mentor Josip Šipek. 12 mjesto u Elektrotehnici kao drugi pozvani učenik osvojio je Bruno Horvat 8. r. iz OŠ Ivana Gorana Kovačića - Sv. Juraj na Bregu, mentorica Renata Martinec. 14. mjesta osvojili su u području Elektronika, Patrik Veren 8. r. iz OŠ Mursko Središće, mentor Sanjin Tomšić i Stjepan Petković 8. r. u Fotografiji iz OŠ Ivanovec, mentor Željko Medved i vanjski mentor Radovan Petković iz Fotosekcije OŠ Ivanovec dok je u istom području Katarina Šafarić 8. r. iz OŠ Ivana Gorana Kovačića - Sveti Juraj na Bregu bila 19. Mentorice Renata Martinec i vanjska mentorica Vera Moharić.

Najmlađa natjecateljica učenica 5. razreda iz OŠ Jože Horvata Kotoriba, Nika Buljan u području Maketarstvo i modelarstvo osvojila je 15. mjesto, mentorica Karmen Somi.
U ocjenjivačkom povjerenstvu za Robotiku radio je Enes Bektšević, profesor tehničke kulture u OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice.

Izvor: Željko Medved