Kultura i prosvjeta 18.11.2017. 18:31. Zadnja izmjena: 18.11.2017. 18:31.

Godišnja izložba

Umjetnici izložbom dočekali Martinje u Svetom Martinu na Muri

Prema već ustaljenom običaju, svetomartinska slikarska udruga Likovna republika uoči Martinja i Dana Općine Sveti Martin na Muri u općinskoj je galeriji priredila godišnju izložbu radova članova udruge.

U subotu, 4. studenog, otvorene su zapravo tri izložbe u jednoj: izloženi su radovi učenika OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Strahoninec i OŠ Francenta Prešerna iz Črenšovci (Slovenija) nastali na likovnoj koloniji u Žabniku u lipnju i na radionici "Ruksak pun kulture" održanoj u listopadu ove godine uz radove članova "Likovne republike".

Zato je na otvorenju izložbe predsjednica "Likovne republike" Milena Petković iz Murskog Središća s posebnom radošću istaknula da su likovnjaci ove godine sa svojim djelima zauzeli prostor općinske galerije i kongresne dvorane, a uz pretežito apstraktna djela izloženo je ovaj oput manje pejzaža i tek nekoliko fotografija.

Na ovogodišnjoj izložbi "Likovne republike" s više radova zastupljeni su Marija Pavlič iz Murske Sobote, Sanja Kuleš iz Siska, Tatjana Mijatović iz Radenci, Mladen Palić i Rajko Petković iz Svetog Martina na Muri, Teodor Goričanec iz Varaždina, Marijan Petković i Milena Petković iz Murskog Središća i Danijel Jakopanec iz Koprivnice.