Pozornica 18.12.2015. 08:55. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Dobrotvorni koncert u Centru za kulturu

15.550 kuna za udrugu za autizam Pogled

U utorak, 1.prosinca u Centru za kulturu u Čakovcu održan je dobrotvorni koncert u organizaciji udruge za autizam Pogled iz Nedelišća. Nastupali su Dječji zbor Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec, Zbor Josip Štolcer Slavenski, Teuta, u duetu Mario Jagec na saksofonu i Branimir Novak na gitari, Luka Kljajić i Luka Taradi na klaviru, Franjo Drožđek na gitari, Erik Vrbanec svirao je trubu, balet je zaplesala Dora Kos a pjevali su Samanta Grahovec i Dominik Padarić uz klavirsku pratnju Danijela Ota.

 Mario Jagec na saksofonu i Branimir Novak na gitari

– Udruga Pogled je udruga roditelja djece s poremećajima iz spektra autizma. Nažalost, trenutno je jedna od najvećih u Hrvatskoj po broju članova. Imamo 97 članova i djelujemo na području 4 županije, kazao predstavnik udruge Pogled Dalibor Kuhta zahvalivši svima koji su doprinijeli da se dobrotvorna večer održi. Kao pokrovitelj programa Grad Čakovec podmirio je troškove najma Centra za kulturu dok je Međimurska županija donirala sredstva za naštimavanje pianina. Od uplata na račun i izravnih donacija prikupljeno je 10.200 kuna a od prodaje ulaznica 6150 kuna. Nakon što se oduzmu troškovi organizacije dobrotvornog koncerta ostaje 15.550 kuna namijenjenih sportsko rekreativnom programu koji provodi udruga Pogled.

Dora Kos

Sportsko vrijeme 62 djece polaznika provodi na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec, u Gimnastičkom centru Aton u Nedelišću i u prostorijama udruge. Program je specifičan po tome što ga je udruga Pogled uz pomoć stručnjaka sama osmislila te je poveznica između individualnih terapija i kasnijeg uključivanja u vrtiće. – Djecu uz pomoć volontera i njihova entuzijazma nastojimo socijalizirati i osposobiti da napreduju u svim aspektima uz igru, zabavu i veselje, objasnio je Kuhta.