Pozornica 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

20. dani lipe u G. Mihaljevcu

Program Dana Lipe održan je u Gornjem Mihaljevcu po dvadeseti put. Sadržaji su se protegnuli na dva vikenda, a završeni su dobrotvornim koncertom Humanitarne udruge Fijolina pod nazivom Prijatelji. U mjesnom društvenom domu 4. srpnja održana je večer poezije Rajke Trokter koja je predstavila knjigu Reči v škrneclinu.

Pjesme su čitali Nadica Lovrec, Lea Kovačić, Jasenka Novak, Evelin Novak i Marijan Belčić, a Nenad Gavez i Martin Srpak zasvirali su i zapjevali. Pjevanje nije moglo mimoići ni sopranisticu Evelin Novak, s radnom adresom u berlinskoj Nacionalnoj operi, koja je kratak boravak kod kuće u Gornjem Mihaljevcu maksimalno moguće iskoristila za druženje sa sumještanima.

Na istom je mjestu idućeg dana održana izložba violina Od cjepanice do violine koje je izradio glazbalar i restaurator gudačkih glazbala Ivan Zanjko, rodom iz G. Mihaljevca, danas s adresom u Varaždinu. On je okupljenoj publici govorio o povijesti i nastajanju violine kao instrumenta te o svom radu unatrag trideset šest godina. Subota je u mjestu započela svirkom Puhačkog orkestra općine Nedelišće koji je u 7 sati prošao mjestom svirajući budnicu, a SK 6. travnja organizirao je turnir u gađanju serijskom zračnom puškom.

Nedjeljna izložba oldtimer vozila koju su priredili članovi Oldtimer kluba Međimurje i sadnja stabla lipe - poklona Udruge lipa iz Karlovca, događala se u popodnevnim satima, dok su večernji bili rezervirani za humanitarni koncert Fijoline. Nastupili su Cheerleaders Livi, mališani iz dječjeg vrtića Zipka, Barbara Zadravec, Dominik Bogdan, Antonija Jurinec, August Dvanajščak, Grenzland Power, Valentina Geci, Nenad Kumrić Čarli, Juraj Galina, Muzikaši Lipa, Vladimir Košir-Tonka, Evelin Novak i TS Cure iz centra. Koncertom su prikupljene 4.953 kune i 5 eura koji će biti upućeni jednoj udomiteljskoj obitelji. Istovremeno, župan Matija Posavec na koncertu je najavio da će Međimurska županija prikupljenom iznosu dodati još toliko. Iz Oldtimer kluba Međimurje donirano je 600 kuna. (AL)

Izvor: 3090