Pozornica 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

4. igre mladih u D. Pustakovcu

Klub mladih Pustakovčan bio je u subotu, 23. kolovoza domaćin 4. igara mladih Međimurske županije. Povod je bio obilježavanje Međunarodnog dana mladih, a igre su se održale na sportskim  terenima u Donjem Pustakovcu.

Natjecatelje i goste na početku su pozdravili načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te preporučili mladima da se što više druže. Cilj igara je promoviranje mladih u društvu i dobra zabava. 

Također je za sve sudionike i posjetitelje predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marina Kodba održala zanimljivo i korisno predavanje o mogućnostima zaposlenja mladih u udrugama i realnom sektoru.

Natjecalo  se 13 ekipa iz cijelog Međimurja. Natjecatelji su dali sve od sebe kako bi njihova ekipa bila što bolja. Važne su bile spretnost i brzina u brojnim „kreativnim“  igrama koje su zabavile i nasmijale prisutne: međimurska alka, transport i guljenje krumpira, put oko svijeta, stolni pivomet te štafeta s različitim preprekama.

Na kraju natjecanja najviše bodova po svim disciplinama imala je ekipa Kluba mladih Kraljevčani, drugo mjesto zauzela je ekipa Udruge mladih Otočanci Otok, a treće mjesto podijelile su ekipa Udruge mladih Palinovčan 1 i Udruga mladih Donji Hrašćan.

Za svo vrijeme bili su prisutni natjecateljski duh, ali i povezanost i prijateljska  atmosfera, tako da im ni prijeteći oblaci, i na kraju obilna kiša, nisu smetali.

U večernjim satima uslijedilo je opuštanje uz dobru hranu i piće, za što su ponovo bile zaslužne žene iz Pustakovca. Zabava je potrajala uz plesne ritmove Tamburaškog sastava Frikovi.

E. Govedić

Izvor: 3098