Pozornica 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Aca je faca

Cijela je Hrvatska minule srijede obilježila Noć knjige, pa tako i čakovečka Knjižnica Nikola Zrinski. Sadržaji koje su bibliotekari osmislili za tu priliku obuhvaćali su izložbu, književni susret i malo glazbe. Otvoren je postav Rupoportreti akademskog umjetnika Veljka Posavca iz Nedelišća, a svirka je povjerena glazbenom sastavu Genova.
Lice s malog ekrana koje sedmog dana u tjednu izazove veliku pažnju publike, voditelja emisije Nedjeljom u 2 HTV-a Aleksandra Stankovića ugostila je bibliotekarka Željka Hatvalić Strahija. Razgovarali su dulje od sata u punoj dvorani općeg odjela Knjižnice, pred ljubiteljima pisane riječi koji su saznali ponešto o načinu na koji se “pera prihvaća” Aca Stanković, kakav je privatno, kakvi su mu prijatelji, kako se priprema za emisiju, što misli o svojim kritičarima,... U prvom planu bila je knjiga Sto faca i Aca.
- Poštujem neke svoje kritičare jer se argumentirano i konkretno osvrću na moj rad, bilo da je ocjena dobra ili loša. Neke baš ne volim. Kako da volim kritičara s kojim se sretnem u prvom redu kazališta na predstavi o kojoj dva tjedna kasnije s gostom govorim u emisiji, a taj kritičar kasnije napiše da sam bio toliko lijen u pripremi emisije da nisam ni na predstavu otišao, rekao je Stanković.
Uz pitanja Željke H. Strahije, i publika je pokazala interes da im popularni gost u odgovorima približi samog sebe i svoj rad na televiziji. Spisateljski rad najbolje je ilustrirao čitanjem svojih pjesama i kratkih priča iz knjige Sto faca i Aca koje se uglavnom odnose na posao i ljude iz javnog života.
A. Ličanin

Izvor: 3079