Pozornica 07.11.2016. 00:04. Zadnja izmjena: 07.11.2016. 13:43.

23. susret tamburaša

Čak dva međimurska tamburaška sastava zlatna, TS KUD-a Belica također osvojio prvo mjesto!

Jučer, 6. studenoga, pisali smo o uspjehu koji su dan ranije postigli članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski te Županijskog tamburaškog orkestra Stjepan Bujan Stipić - naime, oba su se sastava okitila zlatom.

Na natjecanju tamburaša (23. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava), ali dan kasnije nastupio je Tamburaški sastav KUD-a Belica (kategorija koncertnih sastava).

TS KUD-a Zasadbreg i dirigent Miroslav Novak, prof.

Tamburaški sastav KUD-a Belica u svojoj je kategoriji osvojio prvo mjesto. Tamburaški sastav KUD-a Zasadbreg nastupio je u kategoriji foklornih tamburaških sastava. Spomenimo kako se na ovogodišnji susret prijavilo te u selekciji aktivno sudjelovalo oko 1100 izvođača iz 70 tamburaških sastava i orkestara. Selekcijskim procesom ovaj je broj završio na oko 450 izvođača koji su se predstavili na susretu (selektori su bili Ivan Potočnik, Mihael Ferić i Dražen Varga).

Prema odluci stručnog povjerenstva (u sastavu Roman Gross, Stjepan Fortuna i Srećko Bradić) tamburaškim orkestrima i sastavima u svakoj od četiri kategorije mogu biti dodijeljene Prva, Druga i Treća nagrada Hrvatskog sabora kulture.

Ekskluzivni sponzor 23. susreta, Glazbalarski obrt Mario Žmegač sukladno odluci Stručnog povjerenstva dodijelio je i vrijedan instrument (brač) ŽTO-u Stjepan Bujan Stipić.

TS KUD-a Belica