Pozornica 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Čakovčanin Igor Baksa objavio solo pjesmu

Mladog Čakovčanina Igora Baksu glazbena javnost i publika znaju kao frontmena benda Kom3dija, a ovih ga dana upoznaju i kao solo kantautora. Objavio je ljubavnu funk pjesmu Tvoje su usne ukusne, a promocija je upravo ovih dana pokrenuta na glazbenoj televiziji CMC. Za list Međimurje Igor kaže kako se pjesma dogodila sama od sebe.
- Tekst i glazba su moji, aranžman potpisuje Marko Lajtman iz Studija Jazbina. Na bas gitari je Boris Novak, na saksofonu Krunoslav Lajtman. Pjesma je trebala zvučati kao kad Bob Dylan odsvira neku funky zezanciju prije koncerta. Onda je stvar izmakla kontroli i preko noći je Marko programirao ritam, a po ulasku u studio, sve se dogodilo samo od sebe, potpuno neplanirano. Zabavilo me to, kaže Igor Baksa.
Videospot je snimio mladi nezavisni filmski redatelj Josip Visković, a atraktivnosti pridonosi petnaestak plesačica iz skupine D.N.O. Crew.
- Snimali smo u sklopu Medike, zagrebačkog autonomnog kulturnog centra i skvota. Plesnu je koreografiju osmislio Siniša Vidović, voditelj plesne skupine, a u spotu se pojavljuju i zagrebački novinar, pisac i saksofonist Vid Jeraj te glumica Petra Cicvarić, publici poznata iz sapunice Ruža vjetrova. Ona utjelovljuje djevojku o kojoj pjesma govori, kaže mladi čakovečki kantautor.
Pitali smo ga o kome govori pjesma?
- Pjesma je nastala iz sfere privatnog, inspiracija me pogodila iz luka i strijele moje supruge, a odnos s Petrom, kao i scene koje smo odigrali u spotu, su profesionalne, zaključuje Igor Baksa.
A. Ličanin

Izvor: 3072