Pozornica 24.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Čakovečke mažoretkinje 10 puta na postolju

S 14. državnog prvenstva mažoretkinja i 10. državnog prvenstva u twirlingu koja su se održavala u Novoj Gradišci Čakovečke mažoretkinje vratile su se s 1 zlatnom, 4 srebrne i 5 brončanih medalja. U iznimno bogatom prvenstvu, Čakovčanke su svojim rezultatima i zapaženim koreografijama ostvarile odličan uspjeh.
Predstavile su se s tri dobne skupine. Već standardno, nastupile su seniorke i juniorke, a po prvi put - i najmlađa grupa. Na postolju najboljih našle su se čak deset puta. U twirl tim seniori konkurenciji zlatom su se okitile Barbara Prprović, Mateja Krčar, Valentina Buhanec, Tihana Novak, Ana Varošanec i Roberta Zadravec. Tim su rezultatom stekle pravo nastupa na europskom twirling prvenstvu u škotskom Edinburgu. U solo kategorijama bronce za Čakovčanke osvojile su Iva Prprović u solu jedan štap i solu s dva štapa seniori te Tamara Srnec za solo jedan štap - juniori.
Seniorska ekipa osvojila je srebrnu medalju s tri koreografije, a s jednom brončanu. Srebrne su bile u kategorijama tradicionalna mažoret grupa s rekvizitima - na temu Plesno računalo i exibition corp. Za ekipu su nastupale Iva Prprović, Karolina Blagović, Jasmina Bek, Mateja Krčar, Roberta Zadravec, Barbara Prprović, Tihana Novak, Ana Varošanec, Valentina Buhanec, Janja Bedić, Maja Mikolaj, Tihana Novak, Helena Balaž i Blanka Đurić, dok su brončane bile u parade corp koreografiji.
U juniorskoj konkurenciji Čakovečke mažoretkinje u sastavu Leona Posavec, Ena Raonić, Ana Kovačević, Ana-Marija Fodor, Mirna Mikolaj, Antonija Jančec, Ema Sabolić, Anja Srnec, Barbara Toma i Tamara Srnec u C-kategoriji osvojile su srebrnu medalju, a u exibition corps brončanu.
Po prvi put, na državnom je natjecanju nastupio i najmlađi sastav koji je u jakoj konkurenciji zabilježio odličan rezultat. Kao najmlađa ekipa na terenu osvojile su 6. mjesto, a nastupile su: Iris Buhin, Lea Brgles, Nikolina Bajkovec, Karla i Klara Grašić, Lucija Krnjak, Laura Lovrenčić, Ena Mihalković, Ema Habjan, Mateja Škvorc, Elena Kropek, Dunja Đokić, Katja Vuković, Laura Radek, Petra Novak, Kristina Frančić, Klara Turk, Zoja Krumpić i Elizabeta Tkalec.
Twirling tim seniori te Iva Prprović u kategoriji solo jedan i dva štapa i Tamara Srnec u kategoriji solo jedan štap plasirale su se na predstojeće europsko prvenstvo koje se u travnju održava u Škotskoj.
Rezultati dolaze s odricanjem i mukotrpnim radom djevojčica i djevojaka koje predvodi trenerica Smiljana Nedeljko kojoj, u radu s najmlađim sastavom, pomaže Iva Prprović. (al)

Izvor: 2865