Pozornica 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Cugfest putnicima oplemenjuje čekanje

Udruga Fraktal idejni je začetnik Cugfesta, manifestacije koja je započela 2. prosinca u Zagrebu, uz podršku HŽ-a Infrastrukture, HŽ-a Putničkog prijevoza i Outlet knjižare. Cugfest se održava u osam gradova, a među njima je u četvrtak i petak bio i Čakovec. Na glavnom željezničkom kolodvoru održan je program u kojem su sudjelovali mladi polaznici dramskog studija Točka na i iz Zagreba u desetominutnoj izvedbi Zamrznutih slika.
Postavljena je i izložba tradicijskog nakita autorice dr. sc. Lucije Franjić Novak, potom izložba zdrave hrane i domaćih proizvoda te prodajna izložba knjiga. Glumac Luka Barešić izveo je predstavu O štetnosti duhana Antona P. Čehova. Pomoć u pripremi Cugfesta na čakovečkom željezničkom kolodvoru pružio je šef kolodvora Milan Marković.
- Drago nam je što su ideju kolegice Snježane Sremić i mene spremno prihvatili u HŽ-u, čime smo počeli manifestaciju za koju vjerujemo da će postati tradicionalna. Želimo oplemeniti “život” na željezničkim kolodvorima i putnicima ponuditi nešto drugačije. Imamo još ideja kojima u budućnosti želimo nadograditi ovaj projekt, poput nastupa folklora, primjerice, kaže predsjednica udruge Fraktal Karmen Cesar. (al)

Izvor: 3060