Pozornica 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

D. KRALJEVEC: Prva predsmotra Međimurskih popevki

U subotu, 1. veljače u Donjem Kraljevcu održana je prva od triju predsmotri ovogodišnje, jubilarne, 30. smotre Međimurske popevke Nedelišće 2014. Publici okupljenoj u sportskoj dvorani OŠ Donji Kraljevec predstavilo se 19 čuvara međimurske glazbene tradicije.
Čast otvorenja pripala je domaćinima, pjevačkoj skupini KUD-a Općine Donji Kraljevec, a nastupilo je još šest vokalnih skupina, pjevačka skupina KUD-a Ivan Mustač-Kantor iz Svete Marije na Muri, KUD Mura iz Novakovca, pjevačka skupina Zbora Strahoninec, vokalna skupina Zrinski Zbora Josip Vrhovski iz Nedelišća i ženska pjevačka skupina HKUD-a Goričan.
Nastupilo je i niz solista - Nada Patafta iz Strahoninca, Ivan Mađarić iz KUD-a Šandorovec, Dragica Cvetko iz KUD-a Općine Donji Kraljevec, Dragica Čižmešija i Saša Štefić iz KUD-a Seljačka sloga iz Donje Dubrave (i u duetu), Dajana Škvorc iz KUU-a Zvon iz Male Subotice, Josip Mezga iz KUD-a Domašinec, Cecilija Merkač - Hudopisk iz Domašinca, Mirjana Hržić iz KU-a Seljačka sloga Prelog, Ivan Lisjak iz Novakovca, Andreja Horvat Šafarić iz Pušćina, Alojz Nestić iz KUD-a Donji Vidovec te Orsolya Kuzma, tradicionalna gošća iz Budimpešte.
Instrumentalnu pratnju pjevačima i pjevačkim skupinama dali su tamburaški sastavi HKUD-a Goričan, dviju seljačkih sloga - iz Donje Dubrave i iz Preloga, KUD-a Domašinec, KUU-a Zvon iz Male Subotice i KUD-a Šandorovec te Limena glazba KUD-a Općine Donji Kraljevec. 30. smotra Međimurske popevke održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike dr. Ive Josipovića. Uz domaći KUD i Zajednicu HKUU-a Međimurske županije, suorganizator predsmotre bilo je Hrvatsko društvo skladatelja - ZAMP, a sredstva su osigurali Ministarstvo kulture RH, Međimurska županija i Općina Donji Kraljevec.
Dražen Kovač

Izvor: 3067