Pozornica 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

David Mlinarić na Zboru malih pjesnika

Učenici Osnovne škole Gornji Mihaljevec nastupili su na 44. zboru malih pjesnika u Zlataru i ostvarili novi uspjeh. Na ovogodišnje izdanje natječaja Zbor malih pjesnika odazvalo se 48 osnovnih škola s 360 pjesama, što je gotovo stotinu pjesama više nego prethodnih godina. U svim pjesmama mogle su se prepoznati specifičnosti kajkavskog narječja sjeverozapada Hrvatske, no, stručni ocjenjivački sud za javno je izvođenje odabrao 42 pjesme iz 39 škola.
Nakon niza recitacija, pjesama zbora i pokoje riječi voditeljica, došao je red i na veliko iznenađenje. Učenik OŠ Gornji Mihaljevec David Mlinarić, pod vodstvom učiteljice drugog razreda Nade Panić, osvojio je knjigu Željke Horvat Vukelje za najoriginalniji rad najmlađeg autora. Nakon svog nastupa, David je izmamio pljesak i smijeh svih posjetitelja.
Učenica sedmog razreda Elena Krčan nastupila je na otvaranju recitatorskog dijela priredbe pod nazivom Jezik roda moga, odjevena u međimursku narodnu nošnju. Njezina mentorica Lidija Novak Levatić, prof., smatra da je Elena obavila veliku zadaću otvaranja jednog dijela Zbora malih pjesnika. (AL)

Izvor: 3052