Pozornica 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

ETŠ ČAKOVEC, 4.HT

Teče četvrta godina otkako su se prvi put susreli u svom razredu hotelijersko-turističkih tehničara i do danas su postali pravi prijatelji. Oni su maturanti 4.HT razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Vodi ih razrednica Manuela Žbulj s kojom se ovih mjeseci dodatno pripremaju za polaganje državne mature, osobito u predmetu koji im ona predaje - matematici. Godina prolazi kao i svaka druga. Opušteno, uz veliku dozu smijeha i zabave, bez obzira na skori završni rad ili ispit mature. Profesorima nikad nije dosadno s ovim razredom jer su pričljivi i duhoviti. Kažu da su puno toga prošli zajedno, n, pamte samo najbolje i trenutke u kojima su se zajedno veselili. U takve se prilike ubrajaju brojni izleti. Obišli su Veneciju, Padovu, Gardaland, Budimpeštu, Graz, Vukovar. Na maturalac su otišli u Berlin i Prag, iz kojih se najradije prisjećaju kobasica, pivnica, pubova, švedskih stolova, shopping centara.
Majstori su u odgađanju ispita i usmenog odgovaranja, a kao razred ponosni su na Indiru Marciuš i Tinu-Jessicu Branović koje su ove godine sudjelovale na državnom natjecanju iz njemačkog jezika. Uz to, Indira se natjecala i na državnom natjecanju iz struke - Gastro.
U razredu imaju nogometaše, odbojkaše, pjevače, svirače, tekstopisce, slikare, zavodnice, šarmere, boeme itd. Ima ih 27, s tim da tek jedan među njima, Marin Kos, dolazi iz Varaždinske županije. Kažu, dobro se uklopio, bez obzira što dolazi iz druge sredine. U nadi da će prijateljstvo održati i nakon odlaska iz srednje škole, učenici 4.HT zahvaljuju svojoj razrednici Manueli Žbulj i ne vesele se rastanku. Oni su: Anja Bence, Jelena Blažić, Tina-Jessica Branović, Zrinka Janković, Tena Jelinek, Karlo Kocijan, Marin Kos, Tea Kovač, Maja Kramar, Indira Marciuš, Monika Marciuš, Silvija Peras, Ane-Mary Rodinger, Kristina Sinanović, Monika Sinanović, Dino Slaviček, Marko Smrtić, Veronika Srnec, Emanuel Srpak, Vlatka Tišlarić, Eva Trstenjak, Lucija Varga, Boris Verteš, Jelena Vurušić, Eneja Zadravec, Martina Zadravec i Sara Zrinić. (l)

Izvor: 3055