Pozornica 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Gimnazija Josipa Slavenskog, 4.E

Dvadeset jedna iznimna dama, šest neustrašivih vitezova i nezamjenjiva kraljica Davorka Majetić, prof., dio su 4.E razreda čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog. Polaze opću gimnaziju, obarajući brojem izostanaka sve rekorde u školi. Kad su završili drugi razred, nezaboravan im je ostao dvodnevni izlet u Budimpeštu. Dobro druženje pomutila je višestruka krađa kojom su bili oštećeni neki od njih, a duševnu su bol izliječili dobrim provodom na maturalnom putovanju.
Otišli su zajedno u Španjolsku, uživali u ljepotama Barcelone, a potom i Azurne obale i Rima u kasnim noćnim satima. Prisjetili su se ovom zgodom svoje kolegice Martine Nestić koja je prije dvije godine odselila u Graz gdje je nastavila školovanje, a njezin 4.e još uvijek priželjkuje da je zajedno posjeti.
Otkako su se uozbiljili, više se ne guraju u redu da kupe pecivo u školskom holu, kod tete Piroške. Prepustili su to mlađim generacijama, dok oni brinu drugu brigu. Jedna od tih je polaganje državne mature i upisi na fakultete.
Do tada se društvenim predmetima bave s nešto više uspjeha nego prirodnim, no, to ne umanjuje radost koju ovi učenici dijele s razrednicom koja im predaje kemiju.
Oni su: Ines Baumgartner, Dina Blažeka, Elena Božić, Nikol Brica, Bruno Damjan, Alba Elezović, Jana Fileš, Dario Filipić, Lucija Habuš, Ida Ivek, Alma Janković, Silvija Jelačić, Anastasija Jezernik, Dejana Jezernik, Ivica Jezernik, Lora Legen, Ena Makovec, Dena Mikulan, Jana Ovčar, Valerija Pintarić, Maja Sabol, Karolina Skupnjak, Ivan Slunjski, Filip Strahija, Iva Varga, Lucija Zadravec i Marko Židov.
Prošlog utorka gosti u programu Radija 1 bili su maturanti 4.d razreda čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog: Iva Kedmenec, Klara Bilić, Denis Novak i Dominik Žnidarić. Dobro su se snašli za mikrofonom i sa slušateljima podijelili zgode iz srednjoškolskih klupa. (l)

Izvor: 3066