Pozornica 13.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

GIMNAZIJA JOSIPA SLAVENSKOG, 4.E

Talent do talenta u vedrom razredu

 

U 4.e razredu čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog nikad nije dosadno. Maturanti općeg gimnazijskog smjera vole dobru atmosferu, uvijek su spremni međusobno pomagati, smisliti pokoju šalu i uljepšati si boravak u školi. Šareno društvo četvrtog E čine vrhunski sportaši, odlični jezičari i prirodnjaci. Od sportaša se ističu Paula i Stela Posavec koje su lani nastupile na Svjetskom prvenstvu u rukometu. Patrik Jambrović, trenutno igrač u košarkaškom klubu Kvarner Rijeka, odlučio je slijediti svoje sportske snove i početkom četvrtog razreda otišao je na obalu kako bi mogao igrati u prvoj ligi. Imaju i nogometaša Karla Jambrovića koji uvijek sudjeluje na sportskim zbivanjima u Školi, ali i izvan nje, kao i odbojkašica Ana Stanković. Ovdje osobito vrijedi spomenuti  Reginu Novak koja je postavila desetak državnih rekorda u streličarstvu.

 

Marta Horvat prošle je godine osvojila prvo mjesto u državi u poznavanju njemačkog jezika, a Kevin Kutnjak i Monika Ključarić već sada pokazuju odlične sposobnosti u posredovanju među kolegama i “odnosima s javnošću”. U književnosti i na susretima LiDraNa valja istaknuti Enu Janči. Paula Kovačić paralelno pohađa Glazbenu Školu u Varaždinu u kojoj svira klavir, a Paula Hrg im sjajno pjeva. Posebno ističu Martinu Vožar čiji su crteži uvijek u gimnazijskom časopisu Čagi. Valentina Gregorinčić vrlo je uspješna u matematici, a Klara Vinković je njihova najpovjesničarka. Svi spomenuti i nespomenuti bili su na maturalcu u Španjolskoj, a rado se sjećaju i izleta na Ravnu goru i u Budimpeštu. Osobito su na svemu zahvalni razrednici Branki Srnec - Tompi, profesorici glazbene kulture, koja je svojom dobronamjernošću obilježila njihovo srednjoškolsko obrazovanje.

 

Oni su: Rea Štelcer, Kevin Kutnjak, Monika Ključarić, Paula Hrg, Karlo Jambrović, Vedran Glavina, Ana Stanković, Regina Novak, Luka Keresteš, Klara Vinković, Paula Kovačić, Paula Posavec, Ema Štefić, Sara Jakopić, Lana Horvat, Stela Posavec, Sven Posedi, Sanja Sović, Marta Horvat, Karmen Pofuk, Lea Šantl, Martina Vožar, Tomislav Franin, Barbara Tomšić, Edita Ružman, Ena Janči i Valentina Gragorinčić.

Izvor: 3128