Pozornica 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Gimnazija Josipa Slavenskog, 4.F

Oni su jedini prirodoslovno-matematički razred generacije, dolaze iz svih krajeva Međimurja i također su jedini po tome što je u odjeljenju jednak omjer djevojaka i mladića. Njih 28 već su četvrtu godinu zajedno i koliko god bili različiti, u mnogočemu su isti.
Pretpostavljaju da su razred o kojem se u zbornici najviše govori, čiji se glasovi čuju i iz najdalje učionice. Iako ih trećina koristi optička pomagala, daleko su od tipičnih matematičara. Među njima ima proslavljelih pjevača, zboraša, sportaša, mnogi od njih su volonteri, a kao razred, redoviti su sudionici humanitarnih akcija.
Ako pjevanjem, polaganjem vozačkih ispita ili instaliranjem sustava nikako ne mogu izbjeći nastavu, uvijek se potrude da se dobro zabave. Razrednica Karmena Vadlja Rešetar predaje im fiziku, pa se satovi predavanja počesto pretvore u rasprave o, primjerice, ispušnim plinovima. Ponekad zaborave bilježnice s pokusima, ali se zato pobrinu da ploča na kemiji uvijek bude savršeno čista. Čak i ako na nastavu dođu bez kalkulatora, smisao za humor nikad ne ostavljaju doma.
Predstavnici 4.F razreda gostovat će u programu Radija 1 u utorak, od 17.30 sati. Maturanti prirodnjaci su Erik Bračko, Ivana Cirković, Marin Drabić, Andrija Drk, Ivan Golik, Kruno Herman, Martina Horvat, Sanja Horvat, Jurica Iveković-Pontoni, Leonarda Juras, Ružica Juras, Filip Jurman, Zvonimira Katić, Klara Kirić, Marin Korent, Bruno Lapat, Kruno Lapat, Marko Mesarić, Kristina Petković, Helena Pintarić, Karla Posavec, Leon Repalust, Roberto Skoliber, Andreja Toplek, Toni Sredanović, Ivana Tarandek, Tihana Vugrinec i Lucija Žbulj.
Minulog utorka svoj su razred predstavljali Mateo Henec, Erika Frančić, Heda Mislović i Ana Zvonarek, maturanti 4.G Gimnazije Josipa Slavenskog. Mladenački veseli, posebno su lijepo govorili o razrednici Sanji Jambrović Posedi, no, i mimo toga, bili su najbolji predstavnici svog razreda otkako je Dobrih vibracija lista Međimurje i Radija 1. (l)

Izvor: 3068