Pozornica 13.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

GIMNAZIJA JOSIPA SLAVENSKOG ČAKOVEC, 4. C

Maturanti čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog iz 4. c polaze smjer opće gimnazije i slove kao tih i samozatajan razred. Među njima ćete naići na svestrane, motivirane, uspješne mlade ljude koji, zapravo, uopće nisu povučeni ili sramežljivi. Potvrdit će to i razrednica Tamara Srnec, prof. O njihovoj marljivosti govori činjenica da su prošle školske godine imali čak 19 odlikaša u odjeljenju! Ima među njima vrsnih biologa i povjesničara koji su razred i Školu minulih godina predstavljali na državnim natjecanjima. Ne zaboravljaju ni svoje uspješne novinarke, predstavnice u Modelu Europskog parlamenta, fizičarke, matematičare, ljubitelje književnosti, stranih kultura i jezika, odlične sportaše. U 4. c uvjeravaju da nogomet nije muški sport. Njihova prijateljica iz razreda bila je dio prve gimnazijske ženske nogometne ekipe koja je također sudjelovala na državnom natjecanju, zajedno s dečkima - talentiranim košarkašima, tenisačima i rukometašima. Zajedničke godine proživjeli su uz svakakve (ne)zgode. Za to su se vrijeme dobro upoznali, neki i sretno zaljubili, družili se subotama, proslavili zajedno važne osamnaeste rođendane, pomagali si i zajedno učili kad god je to bilo potrebno. Ispili su zajedno i puno kava, postali složna, kreativna cjelina kad je u pitanju moljakanje profesora da im odgode ispit jer baš tog dana su imali puno obveza...

 

Razrednica ih je povela na izlet u Budimpeštu, maturalac kroz Italiju i Francusku, pa u Španjolsku. Ako ih danas pitate, svatko od njih već planira svoju budućnost. Pred njima je još dugo putovanje koje se ovog trenutka možda ne vidi najjasnije, no, sigurno je da su ovi mladi smioni ljudi spremni truditi se.

 

Oni su: Gordan Dajč, Andrija Dodlek, Lucija Dujić, Petar Glumac, Anamarija Grabar, Laura Granatir, Klara Haramina, Mateja Horvat, Petra Horvatić, Stela Hranjec, Dunja Ilić, Lana Ivanišević, Fran Jalšovec, Diana Katančić, Filip Kerman, Snježana Kodba, Ines Kosir, Dora Lolić, Luka Nemec, Borna Novak, Nika Pajtak, Edna Pomor, Ena Raonić, Leona Srša, Ana Stanko, Iva Tkalčec, Jakob Vrus i Anja Vurušić.

 

Izvor: 3127