Pozornica 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Godišnja skupština Limene glazbe Belica

U skladu s uobičajenom praksom, dvadesetak dana po izlasku iz još jedne uspješne godine, Limena glazba Belica održala je redovnu godišnju skupštinu. Skupština je održana u subotu, 25. siječnja, a uz redovnu inventuru prošle, 2013. godine, na skupštini je u redovnoj izbornoj proceduri osvježeno rukovodstvo udruge.
Uz članove LG-a Belica, u dvorani beličkog društvenog doma Jurica Makar, predsjednik, bio je u prilici pozdraviti i brojne goste, predstavnike svih beličkih udruga koji s puhačima surađuju i zajedno stvaraju dobru društvenu klimu u Belici i Gardinovcu, a k tome i širom i daleko izvan Međimurja pronose (dobar) glas o svojoj domicilnoj općini.
U izvješću o radu J. Makar pobrojao je nastupe u 2013. godini – bilo ih je dvadesetak – za koje su se članovi velikog orkestra pripremali na stotinjak proba. Uspjesi ostvareni lani na državnoj smotri u Novom Vinodolskom, atraktivnost nastupa na manifestacijama po Međimurju, a posebno godišnji i božićni koncert u domicilnoj općini privukli su u Limenu glazbu Belica i novu generaciju. Deset malih limača krenulo je upravo u savladavanje puhačkih instrumenata, s njima orkestar raste i kuje nove planove.
Te planove predstavio je Danijel Požgaj, umjetnički voditelj orkestra koji svoje umijeće kao volonter prenosi na orkestar, darujući honorar koji mu pripada za nabavu novih instrumenata i opremu orkestra.
Puhači LG-a Belica, budući da u 2014. godini nema državne smotre u Novom Vinodolskom, smjelo idu na stepenicu više: na međunarodno natjecanje puhačkih orkestara krajem travnja u Splitu, i za taj nastup već se uvježbava repertoar.
Za nastupe po Međimurju posebne planove već ne moraju slagati: jednostavno se podrazumijeva da velike manifestacije, kako na području beličke Općine, tako i u mnogo prilika na županijskoj razini, bez Limene glazbe Belica nisu kompletne.
Rukovodstvo Limene glazbe Belica u izbornoj je proceduri tek osvježeno: Jurica Makar dobio je povjerenje za novi mandat, a Zvonimir Taradi (općinski načelnik) i Božidar Bobičanec i dalje su potpredsjednici. U Upravnom su odboru Branko Braniša, Stjepan Taradi, Stjepan Đurkin, Tihomir Sabol, Marinko Vrbanec, Kristijan Borković te novoizabrani članovi Kristijan Đuranić i Zlatko Baranašić. Blagajna je u rukama Miroslava Kovačića kojem novac pomaže brojiti Branko Braniša, sve pod budnim okom Nadzornog odbora u kojem su Josip Posavec (predsjednik), Saša Sabol i Mario Kovačev. (MB)

Izvor: 3068