Pozornica 17.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:45.

Gospodarska škola, 3.FPK

Ovaj je maturantski razred završio sve svoje obveze u školi, osim polaganja stručnih predmeta koji su im završni ispit održan umjesto državne mature. Neki među njima već sada najavljuju da će nastaviti naobrazbu na četvrtom stupnju i potom upisati akademiju frizerstva u Zagrebu ili Opatiji, što svakako valja pozdraviti.
Oni su 3.FPK razred Gospodarske škole, buduće frizerke, pedikerke i kozmetičarke kojima je razrednica bila Nataša Sternad. Doduše, ima među njima i jedan mladić, Gianluca Halić, pa valja istaknuti kako će on biti frizer. Kao razred su bili vrlo složni, no, uvijek se pojavila i neka tema koja je tražila dublju raspravu. U svakom slučaju, mladi su se na kraju zajedničkim snagama založili za ono što je njihov interes.
Išli su i na maturalno putovanje prošlog lipnja. Gradac je bio njihova destinacija, putovanje koje neće nikada zaboraviti, jer su prijateljstvo dodatno produbili. Kad su bili u prvom razredu, nisu se još najbolje poznavali, pa su, nakon dvije godine polaženja Gospodarske škole, jako dobro iskoristili maturalno putovanje da nadoknade ono za što u školi nemaju vremena. Neki od njih svoju su praksu djelomično obavljali u Sloveniji. Bilo je to tijekom ljeta, no, većinu praktičnih obveza obavljali su ovdje, u Međimurju tijekom tri godine - što u salonima ljepote i frizerskim studijima, što u školi. U dobre pojedince u školi izdvajaju se Elena Erceg i Nikolina Hoblaj koje su bile u prilici šminkati protagoniste predstave Jadnici u čakovečkom Centru za kulturu.
Oni su: Melita Besek, Kristina Čutura, Gianluca Halić, Nikolina Ljevaković, Karolina Klanjščak, Kristina Kugi, Sara Marčec, Vlatka Mlinarić, Magdalena Pintarić, Ivana Posedi, Lana Tišlarić, Monika Zadravec, Stella Zlatarek, Veronika Kolar, Dijana Koprivec, Jelena Mezga, Iva Patafta, Elena Erceg, Petra Herenčić, Nikolina Hoblaj, Helena Mesarić, Helena Premuš, Dora Ristić, Saška Rošić i Ema Srnec. Predstavljat će svoj razred u programu Radija 1 u utorak, od 17.30 sati.
Iz 3.CV razreda Gospodarske škole, koji smo objavili prošli tjedan, nismo imali predstavnike u studiju Radija 1 zbog njihovih obveza, no, s učenicom tog razreda Doris Bermanec razgovarali smo telefonski. (al)

Izvor: 3084