Pozornica 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Graditeljska škola Čakovec, 3.D

Armiračima iz 3.D razreda Graditeljske škole jasno je da beton mora biti čvrst i elastičan. Koliko god se laicima to činilo nemogućim, maturanti ovog zanimanja to već dobro znaju. Dok armirači režu, savijaju, povezuju i postavljaju željezne šipke (armaturu), tesari iz istog razreda obrađuju drvo, izrađuju skele, oplate i razne građevne konstrukcije. Ima među njima i zidara koji će u budućnosti graditi kako bi rad i stanovanje činili sigurnima i ugodnima.
Armirači, tesari i zidari iz 3.D Graditeljske škole Čakovec za sebe kažu da baš nisu dobri na nastavi. Nije to vrlina niti nešto čime se hvale, ali svjesni su stanja stvari, pa tako i atmosfere među samim učenicima. Ističu da su podijeljeni u četiri grupe i svaka od njih drugačija je, no, za svako međusobno neslaganje relativno brzo pronađu rješenje. Valja to pripisati mladenačkoj neopterećenosti i dobroj volji koje ne nedostaje.
Pred njima su dani obrane maturantskih radova, veselja i zaključivanja srednjoškolskog obrazovanja kojim ih je vodila razrednica Gordana Čanadi. Dio učenika tog razreda aktivno se bavi sportom, a na zajedničke izlete baš i nisu odlazili.
U smjeru armirača u 3.D razredu su Mario Ignac, Pavao Prstec, Tomislav Sačar, dok su tesari Josip Ferenc, Matija Juras, Patrik Halilović, Matija Kanižić, Denis Košak, Patrik Lakosil, Benedikt Pofuk i Dino Sekačić. Za zidare su u Graditeljskoj školi educirani Luka Bajkovec, Janko Banfić, Josip Cepanec, Nikola Fajfarić, Renato Majerić, Neven Oreški, Dario Sambolec, Matijas Sermek i Emil Žiher.
Prošlog tjedna gosti Dobrih vibracija bili su učenici 4.UR razreda čakovečke Ekonomske i trgovačke škole. Ležerno i u dobroj volji, svoj su razred predstavili i u programu Radija 1. Ugodno društvo radijskoj publici pravili su Iva Novak, Željka Žnidarić, Marta Tuksar i Ivan Bajkovec.

Izvor: 3078