Pozornica 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Graditeljska škola Čakovec, 4.C

Dizajneri unutarnje arhitekture i dizajneri keramike okupljeni u maturantskom 4.c razredu Graditeljske škole Čakovec tipični su mladi individualci, kreativci, likovnjaci, avanturisti. Definitivno su, kažu, osobe s puno očekivanja od života i okoline. Traže kreativna i konstruktivna rješenja u svemu što ih okružuje, no, nisu skloni previše naglasiti očekivanja, već realno procijeniti vlastite mogućnosti.
Izuzetni pojedinci ovog razreda su Filip Vajda koji je 2011. godine osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju iz likovne umjetnosti, zatim Sarah Logožar i Tena Škvorc koje su sa svojom odbojkaškom ekipom osvojile drugo mjesto na županijskom natjecanju iz odbojke, ali i Marta Matušin, predsjednica razreda i članica Vijeća učenika, koja svih ovih godina ostvaruje odličan uspjeh u školi.
Spominje četvrti C i svoju Simonu Srnec, stalnu članicu dramske grupe u Školi, ali i u varaždinskom HNK-u. Lidija Balog im je napisala najljepši sastavak i pobijedila na natječaju Matice hrvatske, a Karlo Križnik sa svojim je dizajnom keramike bio u užoj selekciji školskog natjecanja iz likovne umjetnosti. Svima u razredu izrazita je podrška razrednica Emilija Kovač, prof., uz koju uče pravim vrijednostima.
U ovom razredu kažu da su i zajednički izleti zaslužni za njihove uspjehe, rast znanja i spoznaju umjetnosti. Izdvajaju uzbudljiv maturalac u Italiju, Španjolsku i Francusku. Na državnoj se maturi nadaju dobrom uspjehu, a potom i upisima na željene fakultete. Upravo od studija očekuju da će oplemeniti znanja potrebna za rad u svojim budućim profesijama. U međuvremenu, oni su gosti lista Međimurje na ovim stranicama i Radija 1 u emisiji koja je na rasporedu u utorak, u 17.30 sati. Oni su Lidija Balog, Mateja Cik, Korina Đurkin, Natalija Fucak, Paula Gavez, Elena Ivaci, Karlo Križnik, Nikolina Slavković, Laura Soldat, Iva Šafarić (dizajneri keramike), Petra Bilaver, Mia Capek, Anamarija Lehkec, Sarah Logožar, Marta Matušin, Lucija Medvidović, Filip Mesec, Laura Palazari, Simona Srnec, Matea Strupec, Tena Škvorc, Filip Vajda, Laura Varga, Lucija Vrbanec i Helena Živko (dizajneri unutarnje arhitekture).
Prošlog utorka gosti Radija 1 i Dobrih vibracija bili su elektrotehničari Nino Pustić, Marin Goričanec i Dorian Srnec iz 4.et4 Tehničke škole Čakovec.

Izvor: 3058