Pozornica 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Humanitarna nogometna utakmica za Lovru

Međimurci su još jednom pokazali da mogu i žele pomoći kad zatreba. Stotine posjetitelja odazvalo se u srijedu, 26. ožujka humanitarnoj nogometnoj utakmici za osmogodišnjeg Lovru Pergara - slabovidnog dječaka iz Mihovljana koji je već prošao jednu, no, potrebno mu je još nekoliko operacija u inozemstvu kako bi sačuvao vid na desnom oku.
Inicijativu za prikupljanje sredstava pokrenuli su iz Prve osnovne škole Čakovec i Udruge mladih Mihovljan te je nedavno prikupljen novac za prvu operaciju, no, ponestalo je sredstava za daljnje liječenje. Stoga se u akciju pomoći uključila i šira zajednica te je sve rezultiralo velikim humanitarnim nogometnim susretom. Za Lovru je prikupljeno 17.000 kuna, od čega 12.000 na sportskom događaju. Uz domaće nogometaše i nogometašice, akciji se odazvala i ekipa Humanih zvijezda Hrvatske, medija te političara.
- Drago mi je što je Međimurje još jednom pokazalo svoje veliko srce, ali i što su poznate osobe iz svijeta sporta i kulture pokazale interes i odlučile nam se pridružiti, rekao je Damir Ledenčan iz Mihovljana, jedan od inicijatora akcije.
Premda su rezultati susreta manje važni, spomenimo da su međimurski političari predstavnike medija pobijedili rezultatom 3:1. Golove su zabili Mladen Križaić, Nenad Hranilović i Stjepan Kovač, dok je počasni pogodak za medije postigao HTV-ov snimatelj Vedran Šarić.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3075