Pozornica 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Imamo kome ostaviti baštinu

U nedjelju, 8. prosinca, dajući svoj prilog stvaranju predblagdanskog ugođaja, godišnju priredbu za sumještane održalo je Kulturno-umjetničko društvo Belica. Društvo djeluje od 1983. godine i u tih 20 godina sudionik je nebrojenih manifestacija u različitim postavama i s različitim dobnim skupinama - sa svojim plesačima, pjevačima, glumcima, recitatorima, tamburašima..., ne samo na području domicilne županije, već i širom Hrvatske i u inozemstvu.
Možda je ponekad, neopravdano, zaklonjeno sjenom najpoznatije beličke udruge, Limene glazbe Belica, ali s njom se, s druge strane, isprepliće u članstvu, u zajedničkim nastupima...
Nedjeljnom priredbom KUD Belica pokazao je da je čuvanje zavičajne folklorne baštine u pravim rukama - što je još važnije, da se ta baština čuva i prenosi s generacije na generaciju jer na pozornicu društvenog doma izlazili su izvođači različitih životnih doba.
Lijepo osmišljenim programom - od nastupa klinceza i klinaca iz dva belička vrtića do “prve postave” folkloraša i tamburaša, publika je preletjela.
Brzo prođe, naime, sve što je lijepo. Zato se i duže pamti. Nedjeljni nastup KUD-a Belica jedan je od takvih: za pamćenje.
M. Belčić

Izvor: 3060