Pozornica 13.07.2016. 08:43. Zadnja izmjena: 13.07.2016. 08:51.

Donja Dubrava

Ivan Ivančan, državni selektor 19. Smotre međimurskog folklora o manifestaciji koju godinama prati

Brojne smotre međimurskog folklora su iza njega. Ivan Ivančan, dojučerašnji umjetnički voditelj Ansambla Lado, na kraju 19. Smotre međimurskog folklora dao nam je kraći osvrt na manifestaciju. - Na samom početku moram organizatorima ponovno čestitati na vrlo dobro organiziranoj 19. Smotri međimurskog folklora. Već poslovično dobro pripremljena i dovoljno velika scena, sjajno ozvučenje s dodatnim, novim mikrofonima, omogućili su da se sve skupine još bolje istaknu u svom nastupu-posebno je podvukao, a potom dodao: - Također je važno da se gotovo na minutu poštivala dogovorena satnica početka mimohoda i programa u dvorani.

Žao mi je što se nedjeljni mimohod, obzirom na nepovoljne vremenske uvjete nije održao, ali je i to bolje nego da sudionici, narodne nošnje i glazbala pokisnu, rekao je. Posebno je pohvalio voditeljicu koja je, osim najave na početku i odjave na kraju programa, sjedeći izvan scene, govorila najnužnije informacije o svakoj folklornoj skupini i njezinom programu (op.a.Janja Kovač). Najave točaka su se odvijale za vrijeme izlaska prethodne i dolaska sljedeće grupe na plesni podij što je omogućilo bržu izmjenu grupa na pozornici i dinamičniji tijek programa.

Prošla i ova smotra? - Za razliku od prošle Smotre međimurskog folklora na kojoj je nastupilo 19 izvornih folklornih skupina Međimurske županije, ove se godine na pozornici u Donjoj Dubravi pojavilo svega njih 14, uz tri gostujuće iz Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije. Sudeći po onom što smo vidjeli u scenskom nastupu međimurskih folklornih skupina, kvaliteti njihove pjesme, plesa, instrumentalnoj pratnji te urednosti odijevanja narodne nošnje,uključujući i oglavlje, možemo slobodno reći da gotovo i nije bilo loše folklorne skupine. Na tome treba čestitati svim vrijednim članovima folklornih skupina, a osobito njihovim stručnim voditeljima, rekao je na kraju i dodao kako s radošću dočekuje novu smotru kroz dvije godine koja će imati dvadeseto, jubilarno izdanje.

Pohvala voditeljici Janji Kovač