Pozornica 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Kam nakon KAM-a

Još se do kraja nisu slegli dojmovi nakon ovogodišnjeg preloškog festivala kazališnih amatera, što ni ne čudi s obzirom da je program bio “do vrha” napunjen više ili manje kvalitetnim predstavama.
Najviše posla imao je žiri koji je morao odgledati sve predstave i izabrati najbolje-najbolju predstavu, najboljeg glumca, najbolju glumicu, najbolju režiju... Glumica i redateljica Barbara Rocco i redatelj Robert Raponja odradili su velik posao. Za najbolju mušku ulogu konkurencija je bila prilično velika - nominirani su bili Marko Karloci za ulogu Miške u predstavi Ljubav i kalamper, Benjamin Mihoci za ulogu doktora Drage Kleka u predstavi I u našem gradu, Dražen Kralj za ulogu tetec Iva u predstavi Možima na komedijo, ženama na zdrovje, Josip Recek za ulogu Joške u predstavi Možima na komedijo, ženama na zdrovje i Karlo Panić za ulogu Vlade u predstavi To ti je lajf. Nagrada je pripala Marku Karlociju. (vt)
fotografije: Maja Kralj i Mario Naranđa (Studio VIPRO)

Lucija Dokleja za ulogu Mire Doklejić u predstavi To je to. Za najbolju glumicu bile su nominirane Marija Varošanec za uloge mamice i kolegice Barice u predstavi Čiščeju je došel kraj, Mirjana Hržić za ulogu tipkačice Mire u predstavi I u našem gradu, Dragica Cvetko za ulogu tece Jele u predstavi Možima na komedijo, ženama na zdrovje i Marija Zadravec za ulogu Marije u predstavi To ti je lajf. (vt)

Najbolji dramski tekst
Za najbolji dramski tekst bili su nominirani Štefanija Jambrošić i glumci za tekst predstave Čiščeju je došel kraj, Vinko Novak za tekst predstave Velika tajna, Kristina Štebih za tekst predstave Se bu dobro, mamika, Božidar Glavina za tekst predstave Nagradna igra, Franjo Oreški za tekst predstave To je to, a nagrada je pripala Vinku Novaku za Veliku tajnu. (vt)

Najbolja režija
Za najbolju režiju bili su nominirani Anđelka Klemenčić za režiju predstave Nema kruha bez motike, Štefica Kovač za režiju predstave Ljubav i kalamper, Ivan Novak za režiju predstave Velika tajna, Sanja Rašan za režiju predstave Možima na komedijo, ženama na zdrovje i Dejan Buvač za režiju predstave Se bu dobro, mamika. Za najboljeg redatelja proglašen je Dejan Buvač.

Najbolja predstava
Za najbolju predstavu nominirane su predstave Čiščeju je došel kraj, Ljubav i kalamper, I u našem gradu, Možima na komedijo, ženama na zdrovje i Se bu dobro, mamika. Najboljom predstavom proglašena je Možima na komedijo, ženama na zdrovje autorice i redateljice Sanje Rašan, u izvođenju KUD-a Općine Donji Kraljevec. (vt)

Izvor: 3078