Pozornica 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

KUD D. VIDOVEC: Nikola Matulin predsjednik

U društvenom domu u Donjem Vidovcu 2. veljače održana je izborna godišnja skupština KUD-a Donji Vidovec koju su, uz 70-ak članova, uveličali brojni gosti, predstavnici mjesnih udruga, predstavnici srodnih društava iz Legrada i Donje Dubrave.
- Hvala vam na promociji Donjeg Vidovca gdje god ste se pojavili. Tu ste pokazali svoje htjenje, a još više znanje da se predstavite u što ljepšem svjetlu, pa ste time ušli u prvoligaško društvo folklorno-tamburaške scene Hrvatske, rekao je načelnik Općine D. Vidovec Josip Grivec, obećavši im pomoć pri organizaciji međunarodnih nastupa koji su planirani.
- Minule godine članovi KUD-a Donji Vidovec imali su tridesetak zapaženih nastupa, od kojih, osim onih u svome mjestu, treba izdvojiti gostovanja u Kutini, Donjoj Stubici, makedonskom Ohridu, mađarskom Serdehelju, na Vinkovačkim jesenima, u Legradu i u emisiji Lijepom našom u Čakovcu, istaknuo je u svom godišnjem izvješću Nikola Matulin (32), prof. Istaknuo je kako je ovako veliki broj nastupa jako puno za društvo koje dolazi iz male sredine. Iskazao je veliko zadovoljstvo savršenim nastupima mladih folkloraša koji su na Državnoj smotri dječjeg folklora u Kutini u kategoriji od 10 do 14 godina osvojili odlično treće mjesto. Uz to, bili su organizatori Smotre folklora uz Dane Općine Donji Vidovec, organizirali su priredbu uz Majčin dan i održali tradicionalnu godišnju priredbu za kraj kalendarske godine.
Rekao je kako se u Društvu vodi stalna skrb o obnovi inventara, pa su tako tijekom lanjske godine nabavili dva brača i bisernicu, radili su i na prikupljanju dijelova nedostatnih narodnih nošnji, a ove godine planiraju nabavku 10 pari dječje nošnje i kupnju tri tamburice, sređivanje društvenih prostorija, nabavku ormara za nošnje i - ono što je najvažnije, posvetit će dužnu pažnju školovanju folkloraša i tamburaša. U planu su još nastupi na županijskim smotrama, odlazak u Tursku ili Češku, nastup najmlađih na smotrama u Zagrebu i Rogaškoj Slatini. Vrhunac kontinuiteta bit će njihova proslava 25. obljetnice osnutka i aktivnoga rada, što će biti održano pred kraj godine. Matulin se pohvalno izrazio o odazivu probama koje su dva puta djedno. Gotovo neizostavni na njima su 24 odrasla plesača, 10 tamburaša, 9 mlađih tamburša i 35 plesača u mlađim skupinama, a vrlo su aktivni i pjevači i članovi dramske sekcije.
U izbornom dijelu, skupština je odlučila da na mandat od 4 godine na čelu Društva ostaje Nikola Matulin, za dopredsjednika je izabran David Šarkanj, za tajnicu Monika Cenko, dok će blagajnu i nadalje voditi Franjo Šestak.
Posebnu nagradu primio je Karlo Čižmešija koji je sudjelovao na svim nastupima, a posebna plaketa za zasluge uručena je predsjedniku Nikoli Matulinu.

Mladen Grubić

Izvor: 3068