Pozornica 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 16.02.2017. 15:40.

KUD MAČKOVEC: Plakete za 20 godina

Godišnju skupštinu u subotu, 22. veljače u mjesnom društvenom domu održao je i KUD Mačkovec. O aktivnostima u prošloj godini izvijestio je predsjednik Ivan Ujlaki. KUD je nastupio 20 puta, od čega 16 puta u Međimurju.

Posebnim uspjehom istaknuo se mali folklor koji je nastupio na 6. smotri male međimurske popevke u Toplicama Sv. Martin, na 13. smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici te na 17. državnoj smotri Igre na Bedenku u Vođincima.

Veliki folklor je, između ostalog, nastupio na Folklornim susretima u Neudorfu - Vinkovci, u Novoj Gradišci na Večeri folklorne baštine i Mađarskoj na 15-godišnjici Hrvatske samouprave u Nagykanizsi.

Mješovita pjevačka skupina iskazala se nastupima na predsmotri međimurske popevke u Murskom Središću, u Svetoj Mariji na 15. županijskoj Smotri pjevačkih zborova, u Čakovcu za humanitarnu Udrugu Katruža te Ivanovcu na 9. smotri Pesmarica naših mamica. Predsjednik Ujlaki posebno je zadovoljstvo izrazio činjenicom što je KUD Mačkovec 19. godinu zaredom u svom mjestu organizirao županijsku smotru tamburaša na kojoj je nastupilo 6 tamburaških orkestara i 9 sastava.

Na skupštini je odlučeno i o dobitnicima plaketa na predstojećoj 20. županijskoj smotri tamburaša. To su tamburaši KUD-a Belica za 20 uzastopnih nastupa na smotri te svi članovi KUD-a Mačkovec koji su također svih 20 godina sudjelovali u organizaciji. 

Izvor: 3072