Pozornica 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

KUD ZVON M. SUBOTICA: Naša Bela nedjelja

Osmog dana po Uskrsu u Maloj Subotici se zna: onda je naša Bela nedelja (u Međimurju nitko nikada nije izgovorio “bijela nedjelja”, a u drugim hrvatskim krajevima raspoznaje se još kao Mali Uskrs ili Mladi Uskrs). Mnogi mještani koji su poslom veći dio godine u inozemstvu nastoje obvezno prilagoditi svoj proljetni boravak u zavičaju tako da ga na Belu nedelju provedu s obitelji doma, a onda i - zna se to već godinama - doći na tradicionalni nastup Kulturno-umjetničke udruge Zvon Župne zajednice Mala Subotica.
Na nastup u kojem sve generacije Zvona prikazuju kako čuvaju kulturno-povijesno naslijeđe, dovodeći publiku u stanje ushićenja često zaliveno suzama.
I ove je godine bilo tako: pred sumještane su redom na pozornicu doma kulture izlazili mali zbor, mali tamburaši, djeca iz Dječjeg vrtića Potočnica, dječja folklorna skupina Zvona, dramska skupina, svirali su tamburaši TS-a Frikovi, a prva postava Zvona - plesači, pjevači i glazbenici pokazali su u tri koreografije - međimursku Protuletje se otpira, podravsku Zbira junak deklice i baranjsku Dođi diko ranije, čime su zadivili publiku na brojnim nastupima doma i po cijeloj Hrvatskoj te u inozmestvu, npr., u Francuskoj u kojoj su imali zadnji inozemni nastup.
Više od dva sata programa KUU-a Zvon pokazalo je da bi publika - premda joj je dvorana bila pretijesna i s premalo zraka - željela još i još... I bit će. Dogodine, ponovo na Belu nedelju sobočku. (MB)

Izvor: 3080