Pozornica 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Limena glazba Belica u N. Vinodolskom

U školskoj sportskoj dvorani u Belici u nedjelju, 13. listopada Limena glazba Belica, pod ravnanjem Danijela Požgaja, odsvirala je sumještanima repertoar s kojim su belički puhači na državnoj smotri u Novom Vinodolskom ove godine osvojili ukupno 2. mjesto u A-kategoriji i posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora - predigre Renesansnoj komediji Igora Kuljerića.
Uz spomenuto djelo, belički su puhači u Novom nastupili i s Procession of the Nobles N. R. Korsakova, Harry Potter P. Doyla i Aladin Suite C. Nielsena.
U dodatnom repertoaru – jer nedjeljni je koncert zapravo bio godišnje predstavljanje dostignuća orkestra – publici je priređen poseban užitak spletom popularnih i poznatih pjesama. U Golden Trumpets solistice (truba) su bile Lucija Mesarek i Branka Magdalenić, a u Frolic for Trombones solo dionice izvodili su Jelena Škvorc, Valentina Jalšovec i Ivan Magdalenić.
Do kraja koncerta u kojem je reagiranje publike pokazalo da svira pravi Orkestar (s velikim “O”) čuo se i šapat cvijeća, Goldies, The Best of Bond i Latin Gold.
M. Belčić

Izvor: 3053