Pozornica 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Limena glazba Dekanovec

Od puhačkog orkestra koji je mlad dvanaest godina, kao što je to Limena glazba Dekanovec, glazbeni znalci ne očekuju više od korektnog izvođenja prigodnih standarda za tu vrst glazbe.
Međutim, Limena glazba Dekanovec pod taktirkom Danijela Požgaja prošle je subote pokazala da se i s orkestrom sastavljenim većinom od učenika osnovaca i srednjoškolaca, koji se amaterski bave glazbom i tek upoznaju svoje instrumente, može dočekati puno, puno više od korektne svirke za svoje sumještane.
Koncert koji je Limena glazba Dekanovec dala u svom domicilu kao godišnji koncert, koncert zahvale za podršku koju puhači uživaju u Općini i među mještanima Dekanovca već je po odabiru skladbi bio na vrlo zahtjevnoj razini, a koliko je D. Požgaj sa svojim aranžmanima uspio izvući iz orkestra, to je doista trebalo čuti.
Dekanovečki su puhači, naime, sigurno i uvjerljivo zasvirali Also Sprach Zaratustra R. Straussa, Antarcticu C. Wittrocka, Anjuez con tu amor J. Rodriga, Abandoned Teasure Hunt R. Gricea, Drums od Darkness L. Necka i Šapat cvijeća E. Štolca, a zatim Požgajevim aranžmanima međimurskih Mura, Mura, Vehni vehni fijolica i Zaigrajte meni, uz jedan bonus - aranžman za bis, tokatu u d-molu J.S. Bacha iz svih oružja napali emocije mještana.
Dvije su bile zvijezde večeri: Antonio Baranašić sa svojim je solom na trubi prvi dignuo publiku (on inače vodi jednu sekciju podmlatka LG-a Dekanovec), a u pauzi koncerta među publiku je ušetao Ivan Bene iz Čakovca, odnosno Đura z Međimurja i izazvao urnebes.
Budući da su nakon njegova nastupa glazbenici krenuli sa zavičajnim skladbama, atmosfera se nije gasila - ne do kraja koncerta, već i dugo u noć nakon koncerta nikom se nije išlo doma...
M. Belčić

Izvor: 3058