Pozornica 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Mažoretkinje Goričana na Europsko prvenstvo

Mažoretkinje Goričana po peti su put obranile naslov prvakinja Hrvatske u tradicionalnom mažoret plesu.
Titulu su osvojile u izrazito jakoj konkurenciji na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Novoj Gradiški. Tradicionalni mažoret ples plesale su Sara Lesinger, Josipa Marđetko, Izabel Vadlja, Viktorija Stanko, Lucija Višnjić, Klara Mesarić, Lana Tisaj, Ilaria Ribić, Josipa Bašnec, Valentina Mikec, Patricia Petric, Ivona Horvat, Tajana Mati, Valentina Pongrac, Katarina Jakšić i Ana Jakšić.
Osim zlatne medalje, Mažoretkinje Goričana osvojile su i tri srebra. Srebrom se okitila grupa s rekvizitima s temom Lutke, zatim juniorski duet s rekvizitima Ilaria Ribić i Bernard Barač te seniorski duet Ivana Horvat i Tomislav Vranešić. Koreografija s pomponima koju je plesalo 28 natjecateljica osvojila je četvrto mjesto, a solo kadetkinja Klara Bistrović bila je peta. Duet s rekvizitima Marija Blažek i Lea Markan osvojio je šesto mjesto.
Najmlađe natjecateljice u tradicionalnom mažoret plesu, koje su također ostvarile zapažen rezultat, za prvenstvo su pripremali mladi treneri Maja Horvat i Bernard Barač. Seniorski sastav te duet Ilaria - Bernard i Ivana - Tomislav kvalificirali su se za Europsko prvenstvo.
Zinka Čižmešija

Izvor: 3078