Pozornica 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Međimurci - prvaci u solidarnosti!

Dvorana čakovečkog Centra za kulturu u srijedu je bila puna. Publika je došla podržati dobrotvorni koncert Međimurske zaklade solidarnosti Katruža na kojem su brojni izvođači dali svoj doprinos u prikupljanju sredstava za fond Zaklade. Kako je istaknuo njezin upravitelj Matija Posavec, godišnji koncerti Katruže danas su već tradicija i okupljaju građane oko iste ideje - prikupljanja i pružanja financijske pomoći pacijentima u pribavljanju lijekova, ali i zadovoljenju drugih potreba koje nameće njihovo liječenje.
Zaklada djeluje punih četrnaest godina i radom svjedoči trendu stalnog povećanja molbi građana kojima je nužna pomoć. Priliku koncerta iskoristio je i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat, dr. med., kako bi zahvalio donatorima.
- U godinama iza nas Katruža je dodijelila novčanih pomoći u visini četiri milijuna kuna. Na taj način pomažemo našim sugrađanima da dođu do onog što im je najnužnije u trenucima u kojima se bore za svoje zdravlje. Zahvalni smo svim donatorima i sugrađanima koji nam pružaju moralnu i materijalnu podršku u radu, čime pokazuju i empatiju za društvo u kojem žive i rade. Hvala vama koji ste večeras s nama i svim našim aktualnim i budućim pomagačima i aktivistma, rekao je, među ostalim, M. Horvat.
Na pozornici Centra za kulturu izmijenila su se brojna nama poznata lica i glasovi: Marija Jambrošić, Karolina Matjašec u pratnji Mladena Magdalenića na klavijaturama, Željko Grahovec i Gordana Lach, Ksenija Kramar, tamburaši KUD-a Belica. Sjajnu izvedbu, kao i uvijek uostalom, imala je Limena glazba Belica pod vodstvom Danijela Požgaja. Folklor i tamburaši KUD-a Mačkovec izveli su splet plesova, a zapjevali su Josip Sanjković Mitrica, Ivan Mezga, Đuka Čaić, Meri Šeparović, Chorus Blas iz Ivanovca, Ženska vokalna grupa KUU-a Veseli Međimurci Čakovec. U goste su došli Krunoslav Kićo Slabinac i Baruni, a duhovitim opaskama na aktualnosti u društvu obratio se Đura z Međimurja.
Međimurska zaklada solidarnosti Katruža tijekom prošle godine dodijelila je 56 pomoći novčane vrijednosti 164 tisuće kuna. Koncertom u Čakovcu prikupljeno je 18.040 kuna.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3073