Pozornica 24.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Daniel i Mirna najbolji u latinu

MEĐIMURCIMA ZLATO NA CROATIA OPENU 2009.

U varaždinskoj dvorani Arena održan je međunarodni plesni turnir Croatia open 2009. na kojem se odmjerilo čak šesto plesača iz cijele Europe. Među njima su bili i Danijel Herceg i Mirna Zelić, par koji tek godinu dana trenira ples u varaždinskom studiju Harmony. Danijel je iz Nedelišća, Mirna iz Čakovca, a sate na plesnom podiju provode i u Varaždinu i u Pribislavcu trenirajući pod vodstvom Tanje Bakse i Ismeta Čančića.
Turnir u susjednom Varaždinu donio im je pregršt veselja jer su, plešući u D2 i D3 kategoriji, u latinu osvojili zlatnu, a u standardu brončanu medalju. Kratko vrijeme u kojem treniraju pokazalo je zapravo da su Danijel i Mirna talenti koji obožavaju sportski ples, u čemu ne zaostaju ni David Herceg, Danijelov brat, ni Marta Furdi iz Domašinca. Oni su na Croatia openu plešući cha-cha i engleski valcer ušli u finale i osvojili sedma mjesta. Oba para trenutno se pripremaju za državno natjecanje koje će biti održano početkom 2010. godine. Na pitanje je li ovaj sport skup mali su plesači odgovorili potvrdno, misleći pri tome prije svega na individualne treninge i opremu. Cipele za ples stoje stotinu eura, a haljina 500 i više.
- Mi u plesu uživamo i osjećamo se dobro na podiju. Drago nam je što smo osvojili tako visoke nagrade i sada su nam apetiti malo porasli. Trenirat ćemo najviše moguće da na državnom prvenstvu ponovo nešto osvojimo - kaže Danijel. (al)

Izvor: 2852