Pozornica 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

NEDELIŠĆE: Ne propustite Božićni koncert

Tradicionalni Božićni koncert Pjevačkog zbora Josip Vrhovski iz Nedelišća bit će održan ove nedjelje, 22. prosinca u dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra Aton, u Nedelišću. Na kraju kalendarske godine u kojoj Zbor bilježi 15 godina rada, ovo će biti 14. koncert zaredom. Najljepši glazbeni događaj u regiji okupi do 2.500 gledatelja, a ako je suditi po najavama koje dolaze iz Zbora domaćina, razloga za njihovu razdraganost bit će i ove nedjelje.
- Ovaj će koncert imati poneku novost u odnosu na lanjski i one prethodne, no, publika to od nas i očekuje s obzirom da svaki put priredimo neko iznenađenje. Standardno je to da će se koncert sastojati od tri dijela - klasičnog, skladateljskog božićnog opusa, međimurskih i hrvatskih tradicijskih te internacionalnih skladbi. Na repertoaru je 20-ak pjesama koje smo uvježbali s voditeljem Branimirom Magdalenićem, prof. U goste nam dolaze Ivana Husar i tenor Jakša Buljubašić koji radi u Grazu, a glazbena pratnja je Simfonijski orkestar, kaže za list Međimurje predsjednik zbora Valentin Novak.
Uz gostujuće, pjevat će i solisti zbora Katarina Toplek, Antonija Jurinec, Nadia Bistrović i Goran Šafarić. Točke suvremenog baleta otplesat će Sara Piljek, studentica 4. godine suvremenog plesa u Salzburgu. Scenarij božićne priče i ovaj put potpisuje Nedelišćanka Ljerka Tkalčec, a program će voditi Adam Končić.
Ugođaj Božićnog koncerta Pjevačkog zbora Josip Vrhovski upotpunit će scenografija Veljka Posavca, akademskog umjetnika iz Nedelišća.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u pretprodaji u Atonu, Pekari In i TIC-u Nedelišće te Turističkom uredu u Čakovcu. (al)

Izvor: 3060